Thursday, 24 December 2009

축하드립니다! [chughadeulibnida!]

assalamualaikum..



just wanna say congratulations to my bro, muhammad hazrim bin ruslan for his pmr result!! 8a 1b..what a great day, rite bro?!. for anyone, who iseager to know what subject did he get B for , so, the answer is the same situation for every agama students..it's arabic. i wonder why?? hik3^_^



okay, i'm not going to give any present. if you get 9a , then i will buy it! but anyhow, i'll think of it...it depends on my money. but honestly, i didn't have any idea of what the present should be..haha. maybe a wonderful smile from your



okay, that's all.



once again, CONGRATULATIONS!!!

^_^

Wednesday, 23 December 2009

temporary.hurray!!

assalamualaikum..

anniyong~~^_^
hari ni, aku sangatla gumbira bila aku dapat menangguhkan tarikh menghantar repair lappy-ku yang disayangi..yeay!!

so, hari ni. dapatla aku meneruskan episod hidupku bersama taekyung-shi..hehehehe
happy gilerrrr weyhhhhhhh!!!!!

okay, let's move on. hari ni, aku telah pergi ke national library. baca buku cerita untuk english assignment. lepas tu, try la nak cari bahan untuk EE. kot2la jumpa..mana tau kan. so, nak dipendekkan cerita, pukul 2 petang barula aku dapat menjalankan perancangan aku nih. mula2, aku pergi tingkat 3, carila buku. banyak sangat laa buku kat situ (nama pon national library..hampeh tol aku nih) susah nak cari. aku pon straight tanya kat akak kat situ. rupa2nya salah tingkat..kuang3!!^^ so, aku pergila tingkat 2. baca buku2 kat situ. seriously, walaupon masaa yang diberikan agak panjang tapi aku tak dapat habiskan 1 buku. ceh teruk betol aku. but frankly said, i'm not a good reader. plus, bila baca buku last2 ngantuk. nasib baik la ramai gak orang kat situ. kalau tak, lama dah aku bantai tido kat meja tu..hik3.

so, bila dah syok "gilleeer" baca buku kat situ. tak jauh dari tempat aku tu, ada la 1 couple ni kan. aku rasa awal 20-an..baik punye diorang nih..orang yang datang kat situ semuanya nawaitu nak belajar..termasuk la diorang sekali kan..tiba2, aku nampak balak dia selamba je peluk pastu pegang pinggang dia..then usap2 pulak tu..adoi!! aku yang nampak nih..panas la jugak. dah la aku antara orang yang paling dekat dengan diorang..bikin aku rimas owhhh!!!! dahla awek dia bertudung..adoi!! memalukan..ish3.

bukan ke orang yang menuntut ilmu ni, makhluk2 di langit dan di bumi akan mendoakannya sepanjang waktu yang dia belajar kan..? slack betul la.. hilang segala doa2 tu..so, benda ni kiranya reminder untuk aku sendiri dan orang lain. kalau nak buat2 benda nih..ingatla ALLAH. sure tak jadi buat punyelaa..gerenti!! nauzubillah...

tapi, tak tahula kalau diorang kahwin awal. itu belakang citerla..

next, kata2 ni ditujukan buat mama..mak aku. mama, jangan putus asa. biarla orang nak kata apa. janji kita di pihak yang benar dan kita berusaha sebaik2nya. along tahu mama boleh mengharunginya dengan kuat. i believe in you.!!!

haihh, aku kesal betul dengan perangai orang melayu. bangsa aku sendiri. mana taknya, tak habis PHD tuuu..dengki sampai nak menjatuhkan orang..dahla menjatuhkan bangsa sendiri.. aku tak tahula siapa lagi la yang dorang nak fitnah buat2 cerita selain mak aku tu..berani owh diorang nak jatuhkan mak aku..karang aku jatuhkan mak diorang guna karate..mau mati..

kalaula bangsa lain baca ni, mesti dia gelak besar punya la.."b**** punya orang melayu!!" orang2 macam ni lah yang memalukan bangsa sendiri. orang2 macam ni la yang buat bangsa melayu tak membangun..orang2 yang tak de otak nih!!

okay, cool down bella...breathe in..out..keyhh..

lastly, i wanna wish my bro for tomorrow. insyaallah boleh punya la ngah!! janji kita dah usaha bersungguh-sungguh. setiap yang berlaku ada hikmahnya..

okay, takat ni je aku nak berceloteh.
till then..jaaa~~

Tuesday, 22 December 2009

warrrghhh..sedih sangat!!!

assalamualaikum...

aku sedih gila sekarang nih..screen and speaker lappy aku rosak. so aku bawak la pergi kedai. aku guna la warranty kan. and then, bro kat situ cakap paling awal lappy aku boleh siap tiga minggu lagi. gilerrr laaaa..lama tuuuu..

so, esok, terpaksa la aku berpisah dengan lappy aku. warggghhh tak dapat la nak online n bla bla bla... paling menyedihkan aku tak dapat habiskan drama korea kegilaan aku, minami shineyo. taekyung-shi..biyane~ sedih gilaaaaa weyhhh..rasa macam nak berair mata aku..hanya orang paham ke-addict-an aku ni je yang tahu tahap kesedihan aku nih. baru abis episod 11. ade 5 lagi. nasib badan aku la nih..ish3*geleng kepala*

so, fyi, kawan2ku sekalian. for the next 3 weeks. nak contact aku thru phone je boleh, i mean sms la coz handset aku tak canggih. takde email or else. hehe.

biarkanlah aku berduka lara dulu..huhuhuhuhu

Monday, 21 December 2009

gomen.ne.fywa~~


assalamualaikum...


entri ni dibuat untuk meminta maaf kepada klasmate-ku , pkafyra a.k.a fywa.

berjuta-juta-juta i'm sorry diterbitkan sebab tak wish birthday ko lagi..

sory sgt2 fywa..huhu. jgn tak kawan dengan aku pulak ye. i'm just a human being yang ade 1 nyawa saje..huhu.


so, disebabkan ko taknak sebaya dengan kitorang...

i wanna wish you a


HAPPY BIRTHDAY DEAR FOR YOUR 17TH (AGAIN?) BIRTHDAY!!!

MAY ALL YOUR WISHES COME TRUE AND HAPPY ALWAYS!!

FLYING LOADS OF KISS TO YOU!!

^_^


PESANAN PENAJA:

terpaksala ko jadi sebaya dengan budak mo9e yang lain..takpe kite semua masih muda. dun worry lorh~ hehe


syg la korg klasmate2 ku^^

waiting.....



assalamualaikum...

now, i'm getting annoyed with the vids. it takes such a looooonnngg time to buffer. d*** i hate it so much when this happens!! but anyhow i want to watch the vids badly. minami sineyo. i started to miss my idm. unfortunately, i made a mistake choosing the trial one from the internet. now i have to buy if i want download it. ~_~

but then,
now, still waiting for the video

hwang taekyung saranghae yo~~
wuuuhuuu~~



Sunday, 20 December 2009

to.sum.up.everything.

assalamualaikum...

it's been a loonng time..hehe. like i said in the previous post i'm off to north of malaysia peninsula..first, i went to my kampong in kuala sanglang, perlis. all of my family members were there. we were having a kenduri for my cousin, aiman who just did what all boys have to..haha..sunatlaa..apa lagi. it was sad to see him cry because of the pain he felt when he was taking a bath but i said the pain was worth it when he got rm700++ during the kenduri. man..so jealous of him..!! but it's okay i dont want it..haha.

so, after a few days after the kenduri, we went for a vacation to langkawi.!! which is such an unpredictable trip.!!

at our first day, when we arrived at CITIN HOTEL (pleaseee dont go to this hotel or you'll cursing the whole time that you spend there!!) the rooms that we'd booked were not available. and then as we went upstairs we saw the room were untouch!! what the ......!! we were so pissed off. lastly, they apologized and we got our rooms. second, you know what, as usual every hotel wiil give free breakfast rite?! same for the CITIN HOTEL but when i stepped in the restaurant, i was totally shocked!! they just got 5 meals!! nasi goreng roti canai toast tea and coffee. again whta the .....! i was assuming that they have lots of meallss just like the other hotels. when i walked around they even didn't have the chefs or else. i think they just ordered the foods from the nearest mamak stall. and what frustrated me was when there is no more food left and i said, " bang, makanan ni tak tambah ke?" and he said,"ooo..makanan dah HABIS" just like that!!?? wttttt?? is this a HOTEL or whatttt??? the breakfast hours still had 1 hour left and there was no food to eat!! i dont know what to say..*sigh*

okay..close the hotel story. let's move on..! so, we went lots of place in langkawi with a van which suprised us. we even joked that this is our TOYOTA ESTIMA. at first we thought that we had a mpv or something and then they gave us an OLD VAN! haha..but it's okayla. at least we had a car ooopps a van to make easier for us to go anywhere.

so, what was enjoyable is we had tonnes of fun at all places that we visit. first, we went to makam mahsuri..okayla..it's just because my little sister want to go there. then, the 2nd day we went to kilim geoforest park. this place was awesome! taking a stroll in a boat watching islands, sea, caves, snake, meeting monkeys ( is that awesome??) eagles for sure, feeding stringray and learning some other kind of fish. did you know there is a type of fish who likes to spit. yup!! that fish exists! they even use their spit to get the food and if we hold the food 10cm above the water surface, they will jump to get it! it was enjoyable to watch those fishes! hik3..

next, we went to cable car. actually, i already ride on the cable car. so, it didn't give me any special feeling. after that, we went to other places and then keep our mind straight to shopping and shopping.. it was tiring but i love it when i got new stuffs..hehe.

there's 1 scene happens and it made me feel very shameful. it's like i wanna take a hat and put on my face the whole day. haha. it happened when i went to bat cave and when we're waiting for our boat, i smelled cig behind me and i was thinking "ya allah ayah aku ni..banyak gile batang rokok dia hisap" because it was his 3rd cig during that time. and automatically i turned around and beat a chinese guy's hand (which i thought he was my dad) saying "ayah..dah tiga kali dah!!" and when he looked at me and i realized opps it's not my dad. "sorrry3!!", i said with a senyum kambing and i just walked away and get into my boat. my aunt also said sorry to him for what i did. all of my family members including my dad laughed at me crazily. huhu..but nevermind..!

okay, i just end my writings here.
tiill then..
before that, here's some of the pics!!

can you a see my 10-sized shoe?? ooo..there it is!! lol

safety first!!


cenang beach where there's a lot of mat salehs lying on the sand

my dad with our "estima"..lol

speed of wind really makes the hair go wilddd!! haha



Friday, 11 December 2009

it.ends.yesterday!!

assalamualaikum..

ola! waaahh..bestnya!! aku rasa happy sangat! mana taknya, sem 1 dah habis..!! walaupun kitorang lambat habis sem dari orang lain , (yelah..kmb masuk lambat kot) tapi yang penting exam dah habis..!! serius gumbira giler..lagi2, waktu jawab last paper econs SL. ya allah..tuhan saja yang tahu...aku dah tak sabar2 dah nak habiskan last paper tuu.

aku ni, gaya macam cuti sem lama je..padahal 3 minggu je.haha. okayla tu dari takde cuti lagi sedih owh.. cuti aku telah dirancang dengan tersusun sesuai untuk semua lapisan masyarakat.. 1st week, aku balik kampung starting from this night.! then, 2nd week, aku bajet aku nak pergi cari buku for english assignment aku and extended essay. aku target nak buat subjek malay. ermm..tapi, aku still tak tahu lagi nak carri buku ape..haiyak!!*garu kepala* tengokla buku mana yang jodoh dengan aku, bertuah buku tu. 3rd week, aku akan ke HKL buat hosptal attachment..tak sabar2 dah nih.. mintak2la dapat masuk labour room ke operation theatre ke post mortem..mesti syok gila laaaa!!!

then, kena balik kmb pulak 4th week tu..ini yang eden tak gomar nih..huhu.

okay, aku dah malas nak merepek..
till then..jaa~~

Friday, 4 December 2009

aku.tensi.seyhh!

assalamualaikum...

seriously, at this moment, 4.12 pm, jumaat. aku rasa macam nak hempas barang je. mana taknya aku tension betul dengan lappy aku. addoiii!! lembab gila lappy nih. imagine that aku nak dengar lagu pon tak boleh sebab tersekat2..haiya~~ tak tahu nak buat camana..*garu kepala* nak bukak blog orang pon tak boleh.. nasib baik tulis post boleh. kalau tak, lama dah aku nak hempuk2 lappy nih. lappyku sayang..kenapa la ko macam ni?? tapi kalau dipikirkan semula, siapa tuan dia?? tuan dia tak reti jaga ke? salah siapa lagi kalau salah tuannya. yup! aku mengaku memang salah aku..tapi masalahnya aku tak tahu kenapa boleh jadi macam ni. nak kata virus..aku dah masukkan kapersky 2010 dah..aku pon bingung plus bengong. dahla speaker rosak..nasib baik aku ada headphone, boleh dengar lagu. tapi, hari ni tahap sabar aku dah nak dekat sampai limitnya, bila lagu pon tak boleh jalan..*_* nampaknya kena la hantar kedai..aaarghh tak suka!! nasib baik mp3 ada, kalau tak lagi muram je hidupku ini..huhu

hari ni, 2nd day of my sem 1 exam...biology. okaylarhh..better than chemistry semalam. paper bio lagi rileks dari chem. semalam rasa macam ape entah..lagi2 bila dia tak bagi gune GDC or dalam bahasa masyarakat umum "kalkulator". jenuh aku mengira dengan otak..haha. lagi2 bila kena kira 11 bahagi 44.!! haiyak! berapa itu ahh?? lastly, aku kira ikut suka je.habis semua molar mass aku bundarkan..patutnye kena kira dengan perpuluhan..haha.confirm salah ma..!!*sigh*

aku tak dapat bayang hari exam math..mesti hectic gila laaa. dahla subjek tu susah sampai tahap sesak nafas plus masa yang tak berapa banyak ibarat sekangkang kera rasanya..tambah pulak exam hall tu punyelah sejuk nak mampos tahap dewa. even orang yang pakai sweater pon rasa sejuk gak. mana taknya, air con pasang, kipas pon pasang. gila freezziinnggg~~ takpe2 anggap je tengah berlatih untuk menyesuaikan diri dengan cuaca overseas..hohoo. poyoo gile aku..woohhoo.

maybe tahap kemarahan aku telah membuat otak aku mereng. takpe2, kejap lagi aku merengkan lagi dengan math revision. confirm berpinar2 mataku..@_@ okayhh, to my dear friend, mimie --> jangan susah hati. dont feel down. wake up and burn yourself up!! believe in yuorself that u can do it!! seriously, i know u can! text me if you feel so and i'll try to reply it, kay?? rindu kat ko la mie..and others member2 smakl-ku..^_^

last words...pray for me. there's 5 subjects to go..english HL, malay A1, agama, math HL and econs SL. all the best from me to myself!! hik3.

jaaaaaaa~~

Thursday, 26 November 2009

in.the.nutcrack.ehh?

assalamualaikum..

today, i'll going back to my kampong in pahang...one thing for sure, can i revise there?? huhu seriously, i think i can't!! oh no!! but, just like pn surinam and fywa (aku pomote ko nih..hik3^^) said --> whatever it is, life must goes on! erm..i'm pretty agree with that phrase just to make myself comfortable..but if we look from another perspective (rasa macam oral la pulak), hey! IB is my life now and if i fail IB, my life start to going upside down not "on and on" like both of them said.

but, nevermind. everybody got their own perception (masuk TOK la pulak..) that's true! erm..btw that's a lot things happened this week. i passed my karate grading with my other 16 karate members!! yeay! not to mention bruises on my skin for blocking rain to attack me. what else..erm.. yesterday, we (m09eternity) celebrated our biology teacher's birthday, puan norhayatee. erm..ape lagi teacher bagila markah lebih..ahahha >_<.

throughout this first sem, i felt delighted to be part of m09eternity, i mean my class. my classmates are very helpful and cheerful and crazeyh and u name it! eventhough we looked them just like ordinary people actually they are smart..much smarter than me, i think! so, korang help me with my exam!! i really appreciate of what you guys did all this time. although it's just first sem, i really had a great time here.! stressing about subjects (math, totally!) together. doing all activities~~ international fair..tanam ubi..buka puasa..and so on.

after this, we're going to see who becomes the honour roll and i wish everyone was in the list!! amin..striving together like no one can stop us...ahaks! hopefully, everyone will stay connected and help each other okay..!? looking at our class picture really made me smile everytime i see it..! (except for that part,, i dont want to say that...urgh~)

next week, final sem exam come to meet me. now, all the kmbians sweating pulling all the strength together to confront it!! haha. all the best and pray for me!!^_^

Tuesday, 24 November 2009

happy birthday kak fizza!!

assalamualaikum...

post ni dibuat atas permintaan kak nani (my senior in smakl).. patutnye kena buat lama dah tapi baru je nampak komen kak nani tadi.. akak sori sangat tak dapat buat macam akak plan..saya tak on9 pon sebelum sebab busy next week nak final..sory sangat2!!

okay, walaupon terlambat tapi janji tetap ditunaikan...

special for kak fizza @ kak abez,,,

HAPPY BIRTHDAY TO YOU!!
HAPPY 19TH BIRTHDAY TO YOU!!
MAY ALL YOUR WISHES COME TRUE!!
MOGA AKAK PANJANG UMUR MURAH REZEKI!!
^^

erm..akak da semakin tua. so jangan lupa la kat ex adik dorm akak nih..hik3. dah lama kita tak jumpa kan..selalu la update blog boleh saya tahu perkembangan terbaru akak..

okay, again SELAMAT HARI LAHIR!!


p/s: kak nani, bella mintak maap!!~_~

Saturday, 21 November 2009

そんなに、私の友人に感謝!

assalamualaikum...

i am very excited to tell about this story..
seriously, it touched my heart..
uhuhu~

last night,
we were having a batch meeting
and it ended at 10.15 or 10.30 urm..something like that.
so, the story is DS or dewan selera will close at 10.30..
so, i was very eager to eat at ds and i dont know why i felt that way
seriously, when i looked at ds, it made my heart like screaming and i feel like i want running to get the food,
so when me and my friends arrived there,
the sad part is makcik2 ds were closing the counter......
just at the time we came, the makcik2 closed the counter
argghhh so frustrated!!
i was really sad..i dont know why i get so emo with food..
what else i can say..that is me!
so, when we saw the makcik closed the counter,
we headed to koop..everyone was okay..except for me
my friends entered the koop to buy things as i was sat on a bench waiting for them sadly because i didn't bring any money..
(ish3 aku ni macam budak2 laa..)
but that was happened
i thought my friends will be like
"weyhh gedix gila minah ni..sebab food pon nak emosi lak..!"
but they were very understanding..they offered their money to buy something in koop, and they offered their icecream..aww it touched my heart and at one particular time,
there was a pool of tears in my eyes...
they were very shocked to see that but i just hold it like no one saw it..
haha
now they knew that one of their friends is very2 emotional when it comes to food..
haha
then, i was like "jomlahh kite balik. tak boleh tengok ds.."
but wani left her bag at ds..
as she was getting her bag, we saw makcik2 ds opened again the counter
there were a bunch of students queued (is it correct?) to take the food

and i saw auni walking so fast and called me to get in the ds
so, at that time i was really happy..
we entered again the ds and enjoyed the food..

one thing..
i was really overwhelmed with my friends
they were trying to find a solution for me
and at the end they did..

and for sure,
because of my sad face at the koop,
fiza bought me a burger!!!
aawww
so touched!!

thank you soooooo much guys!!!!
all of you were really kind

fiza, wani, fywa, ima, ena, auni
thanks again
it was so fun to have friends like you guys!!

and it reminds me of my high school friends
korang.. aku rindu korang sangat2!!
bila laa kita boleh ketawa macam setan lagi??
sometimes, it made my heart sank when i was thinking of you guys!

but whatever it is, i am sooo lucky to have all of you as my friends in my life!
thank you for making my life happier!!!
^_^

Friday, 20 November 2009

hari2 hujan kan??

assalamualaikum..

it was a very tiring week for me..gosh! sometimes i cant believe that i just let myself get into this hectic IB world..haiya~~

okay move on..
this week many things happen..
erm..let me think
-
-
-
-
-
ahha!!
my english oral..
alhamdulillah..it was going pretty well for me and my teammates
ena, put n acap
thanks a lot guys!

not to mention
my math n stat
seriously extremely frustrated!!!
malas da nak citer
makkk kenapa aku rasa prob tu susah sangat ahh??
every math or stat class or IRP did make me more stress!!
which is very contradict with its purpose--> TO HELP STUDENTS GETTING HIGH GRADE
math2..*sigh*

one more thing..
alaaaaaaaaaa
i cant watch nur kasih!!
got to attend batch meeting
what to do
it's for our own sake, huh??
please update me with NUR KASIH
huhu

now, it's time to study bella
one week to go
but there's a lot to revise
my brain already get me the pressure now!!
what to do??

pray for me..
insyaallah
i'll try my best
because my first and second sem final exam
are used to made the teachers to choose my placement
that's what the seniors told me..

aja2!!
u can do it!!
^^

btw as everyone's addiction now
ANJELL
saranghae~

.shinwoo.jeremy.minam.taekyung.

Monday, 16 November 2009

mimie--->"정말 죄송 해요"

assalamualaikum...

aku update blog just want to say something to my bestfriend...

mimie...
aku mintak maaf sangat2..!!
aku tak dapat nak balas mesej ko..
kedit aku expired hari ni...
lepas tu,
bila aku cari top up kat blok aku..
dia kata top up dah habis..
sory sangat2!!
aku rasa bersalah gila
bila aku tak dapat comfort ko..
soryyyyyy
i am so sad
i was not be there beside u when you're sad..
soryyy
insyaallah
bila aku dah topup
i text u a.s.a.p!!
but seriously, i want u to know that i was regret that i cannot be there to cheer u up..

one thing for sure
ALLAH gives the pressure or problem that HE knows that the person can bear it!!
u should be thankful
that ALLAH still remembers u!!
ujian yang datang adalah tanda sayangnya ALLAH pada hambaNYA
things happens for reasons!!
insyaallah
there's a HIKMAH for everything happens
rite??

k chingu..
gtg
luv u!!
^^

Friday, 6 November 2009

hemtam.sajalah.labu~

assalamualaikum...

hello everybody??
i'm happy now because it's FRIDAY night!!!
takde kelas esok..cuma ada JPAM..tapi apa kesah jpam..?
hari ni maxis broadband aku sangatla laju...
laju GILER!!
aku dah tengok you're beautiful sampai episod 8..
sedih la tengok taekyung nangis..huhu
tak boleh la tengok laki hensem menangis..
rasa sedih owh~~
haha..
funny kan?? tapi, itula aku. memilih betul!! hoho
aku dapat dengar SS501 love like this dengan BIGBANG new japanese song for a japanese drama tapi lupa la nama drama tu ape..hik3
tak kesah la..
sekarang aku dengan roomate aku tengah addicted dengan minami sineyo..
ish3..teruk betul la aku nih..
padahal final exam tinggal lagi 25 hari..
tak prepare ape lagi..
but aku cadang malam ni nak lepas tension sikit..
start esok dah kena buat kerja balik..
adoi~~ IOP malay dengan english..
pening jugak la pikir pasal benda nih..
tambah pulak dengan standardised test math yang akan menjelma..
wooohhhooo sangat la takut!!
owh pasal kuiz math tu..
aku dapat teruk owh markah..
malu la nak bagitau tapi memang teruk gila la..
dari 50 tak sampai pon 20..
teruk giler weyhhhhh!!
aku pon tak tau la nak buat camana..
tapi that's MATH HIGHER LEVEL..
aku rasa macam nak dekat tahap membunuh bila belajar subjek nih..
serius..aku salute cikgu2 math kat kmb nih..
GILER GEMPAK ilmu hisab diorang!!!!

nak cerita pasal study memang sampai tahun depan tak habis..
okay, bella..
prepare kan diri anda!!
doakan aku eh..
insyaallah aku akan cuba yang terbaik...!
aja2 fighting!!

okay, till then jaaa~~

Tuesday, 3 November 2009

akhirnya...jumpa.jugak.

assalamualaikum....

erm..hari ni homework melambak2 bertambah. haiyo~*sigh*tapi, takpe, buat pelan2 ye bella...insyaallah siap punya..hoho.

okay, move on. cerita apa ek hari ni..?

owhh..hari ni, awal2 lagi dah menggelabah. mana taknya, baru teringat kena hantar plan experiment chemistry. lepas solat subuh tu, tiba2 muka pn. aida terlintas kat otak aku. hah..terkocoh2 dibuatnya. mana taknya..kalau handwritten takpe la gak, ini kena type and print. jenuh kejut nana bangun. dengan tak mandinya, kitorang buat plan tu..haha.

so, jadual hari ni dah terlewat sikit sebab aku datang sekolah lambat..huhu. tapi, tak kesah pon..hik3.^^

erm..sekarang ni, aku tengah addicted dengan minami sineyo or dalam englishnya you're beautiful. serius best gilerrrrrr citer tu..!!!!!!! hwang taekyung..saranghaeyo~~haha. sekarang baru habis tengok episod 4. setakat ni, sedih jugak dengan shinwoo bila dia nampak taekyung pujuk minam..poor him.:) lagu2 citer tu pon aku dah addicted da..habis satu hari, aku jaja lagu a.n.jell...hehe

okay, mintak2 esok berjalan dengan lancar. fiza jangan lupa 9.30 buat folio agama. okay tak title post nih..hik3.*_*

till the next post...jaaaa~~

Monday, 2 November 2009

mana2.je.nampak.dia.

assalamualaikum..

okay, hari ni pagi2 lagi dah happy..erm. thank you allah for lighten my days here in kmb. erm..aku dah belajar satu benda kat sini. which is nawaitu aku untuk belajar kena betul. not like the days in smakl before where i just study and learn for spm. menyesal aku...rasa rugi sangat sebab bila aku try recall apa yang aku belajar especially psi, pqs mesti tak dapat ingat. padan muka ko, bella. there's something to learn here. not to study just to achieve short term period which is duniawi but aim for the akhirat. insyaallah pelajaran tu lebih melekat dan pekat dalam otak nih.hoho.

but, 1 thing that i had to do everyday here as an IB student, sometimes penat buat benda nih. do not procrastinate! everything has to be on the time. kalau dah terlepas sikit memang banyakla jadinya..habis semua benda tak siap. yelah, kalau kat smakl dulu, semua benda buat last minute..hik3.

hari ni, ada kuiz bio and chemistry. erm..biasa2 je markahku. memang sama la dengan usaha aku yang tak seberapa nih. alhamdulilah, setakat nih hatiku tak rasa sedih apa2 lagi. and 1 thing yang buat aku happy sangat bila gangguan dari makhluk2 sepatutnya sudah tiada. that thing is gone!! alhamdulillah..thanks for everyone yang care pasal problem aku nih. everything dah selesai. ^^

erm..tu je kot. hah yang title tu takde kena mengena pon.hehe.
jaa~~

Saturday, 31 October 2009

it's.good.to.be.home.

assalamualaikum...

refer to the title..it's very cliche rite?? but frankly to say, it's the truth!! erm..i'm really happy now.^^

yesterday, my dad came to take me and my cousin. then, we went to ikbn sepang to take my other cousin and next to upm..yup! it's just me , my dad and my cousins!!hik3. the reason is last night after maghrib we were heading to klang where my cousin's (the ikbn one) house. his parents will going to perform haj next monday. so, there will be a kenduri doa selamat to pray for their safety during their journey. insyallah amin...

it's really good to be there with your big family. because 1 month stuck in kmb really made me dizzy and wizzy. no pressure at all. no homework to be think of. no worries!! just keep smiling and helping each other. so, after the kenduri finished, we were doing all works together. yah..all the cleaning things...~ after all the things done, we were leaving at 1 in the morning. everybody was tired and helpless. when we were on the road, everybody slept including me. poor my dad, he had to drive all by himself from klang to cheras...*-*

i remembered when i talked to my cousin when we were taking rest at the kenduri. he was very sleepy as i can see his red eyes. and i say.." mengantuk gila..merah da mata.." then he said, " ni bukan mengantuk, ni sharingan la.." (very funny)^_^.

next day, we're having late breakfast at 10 as everybody still tired except for my mom cause she made the breakfast. then, one of my cousin (sharingan tuu) he wanted to go back to college back early as he said he got something to do. then, my other cousin too. now, there's no cousin here anymore. what i like the most when i got here in my home is the food. having lunch which was ikan keli goreng and pegaga plus sambal belacan and kerabu mangga erm what else..ah ha..ice cream! we do love ice cream!! it was a great feeling!! now you know i'm kind of obsessed with food..haha:) my sister want to capub too. she said she likes to eat petai.she really did!! she's just 7 years old. even i'm the eldest didn't like petai..hoho

okay, that's enough for now. there's something to read. next week tests are waiting for me..biology and chemistry..!!huhu~_~

till the next post..jaa ne!!

Thursday, 29 October 2009

haiya~~~

asssalamualaikum...

ahh..penatnya hari ni. actually, aku bukan bersukan pon hari ni. entah la maybe sebab yang paling kukuh ialah kuiz math. wooo nama je kuiz tapi aku rasa macam standardized test. gila susah weyhh..! soalan ada 7 tapi aku tak dapat siapkan 2 soalan kat belakang..ish3 teruk betul aku nih..!! math higher level memang mencabar siott~~ siapa dapat 7 serius semua tabik spring arh!!

lepas je aku hantar kertas yang tak siap tu kat teacher terus aku rasa ringan bahu nih. serius rasa macam merdeka gila!! walaupon tak boleh jawab tapi aku rasa happy sebab dah habis kuiz math tu..hik3. lepas tu, kak ada a.k.a naqibah aku hantar mesej suruh datang usrah pukul 6 suku. aku pon rileks2 la kat dalam bilik. habis je solat asar terus aku terbongkang atas katil. ingat 5.45 nak bangun. sekali aku sedar pukul 6.45!! itu[on nasib baik ayah aku call..tidak..alamatnya maghrib la baru aku bangun. bangun tidur angkat phone terus kena marah dengan ayah sebab tidur lepas asar..hehe. sorry ayah!! lepas tu bila realise pukul 6.45 terus kabut plus gelabah plus takut sebab aku tak pergi usrah..!!! kak ada, saya mintak maap saya tak sengaja..bukan kehendak saya untuk tidur sampai tak pergi usrah akak. saya mintak maap sangat2!!

lagi 1 benda yang aku sedih....aku tak dapat dinner!! dahla makan sedap hari nih. lauk ayam plus aiskrim free!! arhh tidak!! sekarang ni terpaksa la aku melantak biskut IKO roomate aku..ermm biskut pon jadila..janji aku mengunyah!! huhu-_- malam ni ada ceramah..mintak2 la ustaz yang bagi ceramah tu best!!

work aku melambak lagi tak siap..tapi disebabkan dah habis kuiz aku rasa free gila...hik3 hanyamereka yang memahami betapa susahnya math higher level tu yang dapat rasa perasaan tu..hoho

okay, till then jaa~~

problem.yg.x.sudah.

assalamualaikum...

aku sedih sangat sekarang nih...kenapa orang tak boleh paham apa yang aku nak? bodoh gila orang nih..(seriously, aku bengang dgn makhluk nih!!) weyhhh ko tau tak ko dah spoilkan mood aku tiap2 hari!! ko nih takde akal ke ah?? aku tak ganggu ko la weyh~!!

ya allah..
tolonglah aku,
jauhilah aku dari makhluk2 MU ni dari aku..
tolonglah ya allah!!
hanya padamu aku memohon..
perkenanlah doa hamba ini..
sesungguhnya aku tak sanggup untuk melayan semua gangguan ni
ya allah...
kasihanilah hambaMU ni
aku sedang berusaha dan aku pinta pertolongan dariMU untuk memakbulkannya..
amin..
ya rabbal alamin..

actually, aku excited sangat nak cerita something tapi disebabkan problem aku nih. aku terus hilang mood nak cerita. aku rasa marah sangat disebabkan makhluk allah ni, terus kegembiraan aku lenyap macam tu je. kalau boleh aku nak makhluk tu rasa macamana yang aku rasa tapi ALLAH MAHA ADIL MAHA MENGETAHUI. hanya padaNYA aku berserah. korang doakan aku ye..moga makhluk allah ni tak ganggu hidup aku lagi...amin~~

Tuesday, 27 October 2009

spoiled.the.moment

post ni untuk aku luahkan rasa marah..so, jangan tanya aku apa2 lepas nih.

sekarang ni..apasal ko nak kacau hidup aku ah?? takde kerja ke?? aku memang geram gila dengan ko...boleh tak blah dari hidup aku..aku tak kacau ko pon..so tak payah la nak menyibuk2 dengan hidup aku!! faham tak?? tahu tak, aku kalau boleh aku tak nak dengar nama ko lagi..tolonglah paham..even kalau ko jadi aku pon, ko akan benci gila dengan diri ko sendiri. kalau ko saje je nak menyusahkan aku..boleh blah la weyhhhhh!!

tolongla jangan ganggu aku dengan kawan aku. paham tak?? aku tak nak...aku mintak elok2 boleh tak jangan ganggu hidup aku lagi. dah lepas dah la...!! aku tak kesah ko dah menyesal ke ape ke..aku tak nak tahu pon apa2 pasal ko..okay?? tolonglah..jangan nak berbaik2 dengan aku..do not disturb my life!! I REPEAT..do not disturb my life..!! mind your own business.

BLAH DARI HIDUP AKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aku dah gembira dengan hidup aku sekarang. so jangan spoilkan mood aku..!!

Friday, 23 October 2009

rojak..

assalamualaikum...

erm..rindunya nak update blog semalam sedih giler tak dapat update. memang packed gila hidup aku semalam. mana taknya..mula2 kelas macam biasa sampai 2.30 ptg. then, kelas IRP math sampai 4 ptg which is very2 stress..!! math always kept me down...huhu. after that, ada taklimat utk budak2 mara sampai pukul 6 ptg. lepas tu, ingatkan sport carnival tak jadi. supposed sport carnival start at 5.15 pm. but then, sebab taklimat tu sport carnival dilambatkan, start pukul 6.15. serius penat gila!!!! waktu taklimat tu, memang aku tidur la. mampos la orang nak kata apa, aku mengantuk sangat! tak dapat dihalang...! memang ngantuk tahap dewa la..lepas tu, main la netball untuk rumah sukanku yang tercinta, CRIMSON KNIGHTS. red colour..^^ tau tak habis game pukul berapa.? pukul 7 lebih. habis game terus azan berkumandang.. so, meaning aku tak dapat dinner. sedih gila...!! dahla aku dok tahan lapar aku dari waktu taklimat tu lagi. last2, tak dapat makan..huhu.

aku pon balik la dengan muka sedih and menahan lapar..~_~ (hanya tuhan yang tahu, betapa sedihnya aku..) bila sampai je kat depan pintu bilik aku yang gelap tu, tiba2, baru teringat kunci bilik aku kat dalam bilik. aku tak bawak kunci pon waktu aku nak pergi match netball tadi. arghhh..apasal la jadi macam ni..? ish3. aku pon terpaksa pergi ke surau dengan keadaan yang busuk tu, dahla baru habis match, tak mandi pulak tu, masuk surau pulak.haih..runsing2..*_* then, bila aku dah dapat kunci, balik bilik, siap2, pukul 8 kena datang surau balik untuk dengar ceramah. tapi, ceramah kali ni memang best gila!!penat aku hilang dengar ustaz tu cakap. walaupun, benda2 tu dah biasa aku dengar tapi cara ustaz tu bercerita dan bercakap memang lawak la..haha. gamat satu surau tu..hik3.

okay, pada malamnya, aku tidur pukul 2 pagi menyiapkan lab bio report aku yang tertunggak. penat aku bersengkang mata, pergi blok f print report pagi2 buta. semata-mata kerana lab bio ku..hoho. at alst, habis sehari aku iaitu semalam 22 oct. it was a really aku lllllloooonnngggg day!!;)

nak cerita lagi, siapa yang baca full post nih, memang tabik spring la. sebab sanggup baca bebelan aku nih..hik3. refer to previous post..kan aku ada cerita pasal team mexico-buat board-boys tak nak buat kerja-etc. aku nak bagitau board kitorang menang no.2 tuuu..hahaha. gila kentang la..mana taknya kerja last minute boleh menang. kalau buat betul2 entah2 boleh menang no 1.hik3. perasan la aku nih..haiya~

hari ni, aku dapat borak dengan member2 lama aku. nazer yang kat mesir tu..and fathin yang baru habis final exam (matrix). ingat dapat msn dengan mimi tapi tak kesampaian. takpe mie, nanti kita boleh borak lagi..dont worry!!^^ lastly, aku baru je layan nur kasih. serius sakit hati dengan sarah tu. arghhh rasa macam nak cekik je sarah tu. umi, i mean pelakon tu sangat terer berlakon. sebab dia dah berjaya buat aku meluat tengok dia..hehe. amacam emosi tak aku.?ho3

okay...tu je kot. setelah banyak key yang aku dah tekan kat keyboard nih. jari pon nak haus dah..esok nak lawan carrom..haha. tak caya aku masuk carrom. actually, it's just for fun..!pray for me..^^exam nak dekat. puan ayuslina dah bagitau sekarang ekonomi tak okay, so, peluang nak ke UK semakin tipis. mara tak banyak duit. aku nak pergi UK. tak nak poland or czech or something else. insyaallah kalau ada rezeki aku nak pergi UK. doakan aku ye..orang2 kat kmb semuanya hebat2 belaka. kalah aku dengan diorang..rasa rendah diri owh duduk sini. takpe2..aku akan berusaha..insyaallah..!!

jaa ne~~

Tuesday, 20 October 2009

it's.not.that.hectic!

assalamualaikum...

it's quite long time since i posted last entry. erm..i'm okay. until today, tuesday, this week is not hectic like i predicted in the last entry. one of the reason is the kmb sports carnival has been cancelled but the international fair is still going on. like what i said previously, my team chose MEXICO. so, we have to make a board to give some info about our country. and you know what, we're the girls were supposed to make the decorations for the board and the guys do the infos. the board has to be done before yesterday (monday) but what made us (the girls) freaking mad is when the guys did not did any of their work..anything!. seriously, we were reallllyyy pissed offf!!!! i feel like i want to send a bomb to them, the nuclear one!! when we said that they have to get their work done, can you imagine when one of the guys send this kind of message-->"kitorang x janji lagi..ho3" like hell...!seriously, you thought by sending message like that will make us laugh?? what-so-eva!!

but then, it's lucky to have girls like us who really good at doing everything. we were working from evening until midnight to make it done. and luckily, we did!! and then, the next day, we paste all the things we did. it was beautiful!! and i like it, eventhough it was a last minute work..! if i have time, i'll show you.^^and today, my mexico team was qualified for the next game, yeay!! well done teammates..!^_^ and one more thing, i helped my classmates who weren't my mexico group but ITALY group. they cooked spaghetti and lemon "shrubs?" (i don't know if the spelling is correct..) for the cooking competition. the food was great! i love it!! good job guys!!^_^

erm, i think that's all for now. all the best for those who taking their exams..!especially, my friends in matrix. mine will be at 2nd december..it's coming soon. and i didnt prepare anything yet..hik3.

till then, jaa~~

Saturday, 17 October 2009

syok.laaarr

assalamualaikum...

it was a tiring day for me..! but then, it was also a great day for me.!
let me tell you the story...>>

erm..pada mulanya aku sakit hati sangat sebab benda ni berlaku dua kali di awal pagi which is bila aku excited nak cerita something kat kawan aku, dua2 kawan aku tu buat bodo je..takde feeling. nasib baik la kawan aku tu kawan yang agak jauh, i mean tak rapat la. so, sakit hati tu cuma sampai 30%.kitorang memang tak rapat sangat sebab tu la aku nak approach diorang. punya la excited..lastly, macam tuu je diorang layan aku..erm takpela aku tak kesah pon. ramai lagi member2 aku.. sombong pergi lombong la weyhhh~~

tapi, bila start je pukul 10 pagi, negative charges dalam hidup aku nih sudah menjadi neutral that is bila aku letak tapak kaki aku kat pdk bukit changgang. fyi, hari ni ada sambutan hari raya pdk tu (refer to previous post). best giler rasa bila kita dapat tolong orang and orang tu sangat menghargai pertolongan kita. rasa penat tu hilang at that moment jugak. macam tu la orang2 kat pdk (cikgu2 and budak2) tadi. bukan macam kawan aku 2 orang tu. kawan dengan budak pdk lagi best dari kawan dengan korang tau..*_*

pagi tu kitorang tolong2 siapkan makanan untuk jamuan. kitorang buat sandwiches dengan cocktail. cocktail laku tuuu!! credit to fiza..wa caya sama lu!!^^ then, bila start je majlis tu, kitorang tolong serve tetamu kat situ. tempat ambik makanan tu jadi port kitorang.!!hehe. makanan tak yah cakap la..banyak giler.!!! meh sini aku bagitau nasi himpit, kuah lodeh, kuah kacang, kek, kuih, rendang, cendol, dadih, laksa, and menu yang aku rasa paling menambat hati guests is AYAM GORENG!! seriously, memang aku pon terliur tengok ayam tu. sekali pandang macam ayam kfc!! sangat crispy..!! yummy!!

sepatutnya, kitorang kena buat persembahan tapi tak jadi. budak2 laki pergi menyanyi karaoke lagu raya. haha..actually, diorang terpaksa..nyanyi pon ermm entahla..hoho.^^ waktu kemas2 tu aku jadi minah jual cendol kejap kat situ.hik3. aku rasa lepas ni boleh la bukak kedai cendol..haha:) after berapa jam tu, kitorang tolong kemas balik. seriously, waktu mengemas rasa best sebab semua orang tolong menolong..! everybody try to give their own best to make sure that the place is clean and tidy!! tak pernah rasa mengemas tu satu benda yang syok macam tadi.hik3.

finally, pukul 6 kitorang blah dari situ balik ke kmb. dapat la makanan lebih majlis tadi..^^ save duit..! last words, thank you very much to pdk bukit changgang for inviting us. we were really glad to help..! nanti jemput kitorang lagi!!^^

p/s: gambar2 tak dapat tunjuk..semua pics dalam kamera orang. aku takde kamera. kalau aku baik aku letakkan ye..^_^

till the next post..jaa~~

Friday, 16 October 2009

sabar.je.laa...

assalamualaikum...

erm..aku sehat jew hari ni cume aku tak senang hati tegok budak2 kmb yang balik hari ni..hish! jeles betol la..aku nak balik rumah..waaaa!!! actually, aku tak dapat nak balik this weekend sebab aku kena pergi pdk bukit changgang esok for jamuan raya. dari pagi sampai la petang. tolong akak2 kat situ lepas tu insyaallah kitorang buat persembahan kot..haha. malu aku..~_~ tapi aku tak menyanyi jadi props kat belakang jew..hik3.

aku dah boleh agak next week mesti hactic gila hidup aku kat kmb sebab ada dua major activities yang berjalan dalam 1 minggu which is KMB sports carnival..aku masuk netball and aku jadi ref!!^_^ second is international fair..team aku kena buat mexico. mesti hectic sebab everybody busy dengan kerja masing2 so takde siapa yang kesah sangat pasal 2 activities nih.. i mean, people kat kmb dah tak terlayan dengan homework yang melambak, inikan nak layan benda lain pulak. woo..seriuously aku dah rasa kesibukan menjadi pelajar IB but then aku rasa kesibukan aku nih tak seteruk ke'busy'an budak2 year 2 tu. tak dapat nak imagine la tahap kesibukan tu..gosh! how scary...!

okay, got to go. final hampir menjelma tapi si tuan punya blog nih tak ready apa2 lagi..ish3 teruk betol!! sedar2..karang dapat surat warning dari mara baru nak sedar..hik3.

till then,jaa~~

Wednesday, 14 October 2009

talks.a.lot.

assalamualaikum...

erm..aku baru habis solat maghrib then terus grab laptop and online..haha. teruk kan aku nih..?! memang2...

okay, disebabkan post2 sebelum ni agak gloomy and tertutup sikit, so kali ni aku nak cerita banyak2 terbuka luas, takde bayangan dah..it's all about today!!^_^

first, pagi tadi, memang sejuk gila maybe sebab malam tadi hujan kan..so syok giler tido!! dari pukul 1 sampai la pukul 6 setengah baru bangun! ish3.. teruk betul!hik3..then, terus siap2 pergi CAS kat PDK bukit changgang..! erm..best! main buat doh lepas tu borak dengan budak2 pdk tu, lepas tu warna mural, bila pukul 12 kitorang kena balik dah. kelam kabut jugakla waktu nak keluar dari pdk tu. mana taknya bas dah tunggu kitorang, tapi kitorang still ada dalam pdk tu lagi..haha.

bila sampai je kmb terus balik bilik ambil laptop and terus pergi concourse buat essay for english..group aku kena buat poster about campaign for pink ribbon day to create awareness for society about breast cancer. alhamdulillah semua berjalan lancar. kitorang cadang nak pakai baju pink waktu present tu, lepas tu diorang kata ada riben pink lagi bagus..haha. tapi, kitorang macam semangat gila sebab bukan kitorang buat campaign tu pon just buat essay jew. but still, i love to be in part of a very dedicated group!!<3

at the same time, hari ni hari undi kmb. just like what i said before aku tak buat undi rosak sebab takut kena grounded..haha. aku tak nak sebab aku nak balik rumah!! tapi, ada orang kata macamana SPR tu tahu kita yang buat undi rosak? erm..jawapannya tadi waktu aku nak undi, SPR tu dah siap2 pair kan nama kita dengan number. so bila dia tengok ada undi rosak dia boleh detect through number yang ada kat belakang kertas undi tu..nak tahu tak, aku undi perempuan je..haha. bukan sebab aku anti lelaki tapi sebab laki2 tu macam tak menarik perhatian aku untuk undi diorang..haha. sorry guys! but undi aku tak bagi apa2 effect pon aku rasa..hehe.

okay, ni ada cerita yang pelik dan interesting jugak la bagi aku. lepas habis english tu, pukul 3 terus pergi dewan selera sebab ada sport house meeting. memang aku, nab dengan leeya terkejut giler bila nampak dua ekor lalat nih make love kat atas meja kitorang..seriously, it's shocking!! macam tak percaya plus eiiww plus peliknya and macam2 lagi la. nab siap ambil gambar lagi..haha. p***o betol! hari tu, aku nampak cicak make love jugak kat kmb. memang belajar biology betol!! tapi, ada senior cerita kat aku lagi hebat, ada cicak make love kat atas katil kawan dia..wooo seriously gross..hoho~~

okay, tutup cerita tu..next after asar aku ada netball practice. makin lama aku rasa aku makin malas nak kejar bola..ish3 bella2..teruk betol. tapi, memang betol pon bila roomate aku ajak pergi jogging mesti aku tak nak sebab aku malas nak lari. tapi, aku rasa lepas nih kena jogging la karang lagi malas lagi teruk..

sekarang ni, aku dah download korean drama baru, you're beautiful, jang geun suk berlakon.. tapi, dress up ala2 korean rock star tapi lagu first yang diorang nyanyi tak rock langsung. btw, aku sedih sebab bila aku bukak video tu, takde subtitle hish! hampeh betol!!sedih2..*_*

okay, tu je kot yang aku nak cerita. amcam panjang tak post kali ni..haha^_^.
till next post..jaa~~

Tuesday, 13 October 2009

not.feeling.good...still!

assalamualaikum...

huhu..
sedihnya..
tak tahula kenapa..
tapi,
rasa sedih sangat!!
huhu..
erm..
hati pon tak rase berapa sedap nih..
apa yang nak berlaku nih..
but still
i dont feeling happy..
maybe
becoz of...
erm..
i dont know..
~_~

Monday, 12 October 2009

when.i.realize.everything.is.not.the.same..

assalamualaikum...

just want to express something to release my anger..a little bit..~_~

HOW STUPID AM I..
when i thought it's yellow
BUT
the truth is green...

HOW STUPID AM I..
when i thought it's lizard
BUT
the truth is cockroach...

HOW STUPID AM I..
when i thought it's japanese
BUT
the truth is chinese..

HOW STUPID AM I..
when i thought it's straight
BUT
the truth is a curve..

HOW STUPID AM I??
i think a lot!!
why can't i get it at the first thought??
even somebody aged 7 can see that?
what's wrong??
i'm a little sad and pissed off..!
something not fair is going on...*_*

but then,
thank god!
because of the HOW STUPID AM I
i can see that clearly..!!
thank you, ALLAH
for giving me the solution with the most concrete prove..!
alhamdulilah...^_^

bella,
just take a deep breath
and move on
focus on your dream!!
insyaallah..!
^^

keep winking..!!

bila.diorang.nak.tinggalkan.aku..

assalamualaikum...

like the title said, bila diorang semua nak tinggalkan aku..it's sad rite?? very sad for me..!!!
as for everyone, i mean my dearest friends want to leave malaysia...arghh!! can't take it anymore when everybody keep telling that they're going overseas. it's not about jealousy or what but it's a SAD feeling, really3 sad when now is not the same..! after this, i cant hang out with ain halil anymore..seriously, when she said she want to go al-azhar, i was really sad and kind of mad when she said it's tommorow..!! but ain, it's okay at least you tell me that, right??
this feeling biuld up even stronger when my very2 mr singam-tuition-friends, nadia and nadzir also went there. weyh!!! tinggal aku sorang je tak fly lagi!!huhu:(

but it's okay as i still have others high school friends who really2 stress with their final rite now..!hik3. korang all the best!!! to my friends in egypt and jordan, don't forget to ON YOUR YM!! okay?? seriously, sedih gila!! dah la tak dapat hang out dengan korang..hantar pon tak..alih2 terus fly..!!huhu-_-

okay, i had to delete this feeling for a while coz i've got malay test just another few minutes..gtg..bye2!!

^^

Sunday, 11 October 2009

still.in.shock!!

assalamualaikum...

can't believe it when a morning person like me still didn't sleep and it already 5 o'clock in the morning.!!! from 1 am to 5 am...doing report and the most important thing enjoying new FO episodes!! FO episodes never made me sad...:::)))

happy222!!!

^_^

Saturday, 10 October 2009

kerja.tolak.tepi.

assalamualaikum...

howdy?? pagi tadi baru je habis JPAM. haah..uniform body..serius aku tak suka waktu tadi. bukan aku je tapi mostly budak kmb tak suka. haha. normal la..siapa yang prefer kena kawad kaki sedangkan boleh tidur di pagi sabtu yang sejuk dan nyaman..! betul tak??! anyway, waktu aku lari tadi, i mean jogging la kan, aku teringat waktu aku jogging dengan budak bomba waktu aku sekolah dulu..lagu favourite yang akan budak smakl nyanyi..dengan suara yang tak sedap tu..haha. semua tu mengimbau kenangan aku kat sekolah dulu. seriously, most everything i did here, it will keep reminiscing me about my previous high school.!!

but, it's really okay as i have to keep moving forward and go on with my life! to mimie, my dearest fren, dont be sad, okay??! i know you can do it!! remember, dreaming about having same place to work where you're in the hospital while i'm in the lab..? yup, keep that in your mind, dr. mimie!! and for all my friends in matrix, all the best with your final!! and ayat favourite aku dengan miera, kawan sampai mati!! rite?!^_^

for the time being, i called myself as a freak where i love to spend every evening doing nothing but shoot the ball..even my senior said that too. hik3. sometimes, i think doing something like freak really satisfied myself. nothing bothers with that..!

alright, plan aku untuk UNDI ROSAK tak menjadi bila aku dengar siapa yang tak undi and undi rosak akan di-grounded!! no3..aku tak nak. maybe aku akan vote deskmate aku, jannah!! haha..jannah!! aku undi ko tahu. apa lagi, belanja la aku makan.hik3^^

till the next post..jaa!~~

Friday, 9 October 2009

tersekat ke??

assalamualaikum...

okeyh..now it's already past midnight but amazingly, i didnt feel sleepy yet.!! why is it?? erm..i guess sleeping this evening really made the sleepiness go away. notice that i was really happy in the previous post..yup it's really made me but it's just a short term happy as it didnt give me any happiness in the future.. so, bella what for?? ( i'm talking to myself) just focus and focus!! your final will be in 8 weeks to go. didnt you feel the nervous or something?? so, make it, move it, do something, bella!!!!

i was pretty bad in my previous tests. yup, it was really upset me all the time. but i guess face it with no feeling is the best way to react!! haha..how was it?? nayhh..i dont think so. bella, do something or you will cry through all days in kmb..you better do that!

you see, i'm pretty lazy right now. that's why i write this..(^^)

okay, move on. now in kmb, there will be a pilihan raya. i forgot when but i think i want to make an UNDI ROSAK!!haha. i'm really bad, rite??! i dont know why but i didnt feel the eagerness to vote..i'm sorry my dear candidates, having me as one of your voters really screwed you up!!hik3. i dont know if i did a grammar mistake..i just write ikut sedap hati je...^_*

next, i was really glad that my agama presentation turned out really well. at first, i thought it will be a period for my dear classmates to shut their eyes and having some fantasy..haha.*_* seriously, it looked like everybody enjoy the presentation especially when jannah brought out her jiwang words..hoho~~

okayh..got to go!! bedtime^_^
jaa ne~~

Wednesday, 7 October 2009

teehee:)

assalamualaikum....

there's something want to share..

I'M HAPPY!!

although i didn't know if it's true or not..

but through my view

it's really makes me happy!!

(^-^)





Tuesday, 6 October 2009

what.should.i.do?

assalamualaikum....

finally, ada jugak masa untuk aku buat post baru..ahh rindu owh kat blogku nih..hik3.^-^
erm..aku baru je 1 hari lepas balik dari kasukma and fyi, team netball aku kalah...huhu. tapi, nak buat macamana takde rezeki. tapi, bagi aku, maybe usaha team aku tak sebanyak usaha team2 yang menang tu. mana taknya, kitorang semua 18 tahun but team lawan kitorang umur 20 tahun lebih..ada ke diorang panggil kitorang kmb nih budak sekolah.!! hello..? jaga sikit mulut okeyh?! kitorang lagi better dari korang, secara keseluruhannya..!!

okay, move on. hari ni aku rasa macam not my day lorhh. entah la it seems everything is not right.*sigh* dalam kelas, asyik ngantok je sampai semua orang nampak aku tidur.. rasa tak semangat nak belajar lahh.. tak tahu kenapa. errm..maybe sebab dah 4 hari turut2 kerja pergi tengok game lepas tu sorakkk ke for kmb team. ye kot?? alahhh..kenapa nak hujan pulak nih..niat di hati nak pergi turun court nak shoot..aku jadi gian la pulak nak shoot bola. ahaha..i called myself shoot addict!teehee~~

tadi, aku tengok video BOF. nampak la lee minho, kim hyun joong yang hensem tuh..adoi..! bila la aku boleh dapat balak2 yang hensem macam tu??haha. aku tahu jawapannya impossible tapi takpe la saje2 gedix nak berangan..haha;)

okayla..apa yang aku merapik nih?? kerja sekolah melambak lagi. tapi, biasalah homework takkan habis selagi aku tak habis IB..hik3. so, take a rest for a while and make a post!!

aku rasa tahap merapik aku dah sampai tahap dewa...hoho~_~

jaa ne..>>

Monday, 28 September 2009

beat it, bella!!

assalamualaikum....

erm..aku baru je habis training netball. penat la jugak. dari pukul 7 sampai 9 lebih. lepas training tiba2 cikgu netball aku a.k.a warden blok e panggil kitorang makan kat rumah dia sebab dia ada masak banyak sikit la..macam mini open house la.. apa lagi bantai cukup2!!haha. lepas mi sup, aku makan mi goreng pulak. air oren berapa gelas aku habis..hik3. memang melantak la gayanya. dah la aku dengan teammates tak buat cooling down terus pergi makan..haha. teruk betol!!;)

tapi, tu semua tak jadi hal. biasala tu..bagi aku benda tu normal..hehe. tapi, aku agak sedih la hari ni. tadi aku training. coach aku tu memang semangat la nak ajar. aku agak terasa sikit bila dia cakap kat depan semua orang aku ni lembab! ayat dia aku ingat..."yelah, kamu ni macam...erm..kalau bahasa kasar tu..lombab sedikit!!" wowowowowo~~ waktu tu terasa la jugak. sebab coach bukan jenis suka maki orang. aku ni pulak macam tak biasa orang kutuk depan aku. kalau nak kutuk boleh tapi jangan bagi aku dengar. senang sikit aku dapat pahala..hehe.

erm..maybe aku terasa sebab aku penat kot..punya la lari sana, lari sini, berhenti dengar dia bebel lagi..lepas tu bila dengar dia cakap aku macam tu aku rasa memang down gila la. sebab aku jenis orang yang kalau nak tegur cakap dengan elok2 mana tak betol nanti aku akan try betulkan. aku tak biasa dengan cara coach tu. memang aku pernah nampak jenis coach selamba je tampar pemain dia bila budak tu salah. maki hamun tak tentu pasal. serius aku rasa macam benda tu tak patut. budak2 tu boleh bawa berbincang.

haha..rasa macam sengal la pulak. disebabkan perkataan "lombab" yang ditujukan kepada aku boleh membuatkan aku emo sampai boleh buat 1 post. tapi nak buat macamana, this is me!!

anyway, coach, perkataan coach tu takkan buat saya putus asa..insyaallah saya akan improve diri saya. saya nak bukti kat coach saya bukan lembik, lembab macam yang coach kata. aku bukan macam tu!! walaupun saya takde la terer mana tapi saya tetap akan berusaha seteruk mungkin. aku rasa macam kamiya cerita buzzer beat..*-*. aku tak nak rasa perasaan waktu kat usim tu datang lagi..perasaan geram bila kita tak dapat perform sebaik mungkin. serius!!

ganbaremas!! aja2 fighting!! u can do it, bella!! (semangat gila...!! aku rasa macam ada api kat sekeliling aku nih..haha:)

erm..tu je kot. till next post..jaa ne~~

Sunday, 27 September 2009

music.really.made.the.moments.

assalamualaikum...

sekarang pukul 11 and aku tak siapkan lagi chemistry lab report..haha. erm..rasanya calculation macam senang tapi hasilnya..adoi!! pening aku dibuatnya. rasa macam cara dah betol tapi entahla pelik bin ajaib jawapannya. akhirnya, aku pon biar je lab report kat sebelah aku nih. online lagi best!! hik3.

pelik gila malam ni bila semua orang tak on ym?? nape eh?? korang belajar ke?? weyh, bagusnya!! ehe..

okay, move on. sekarang ni rasa macam nak share something dengan korang. just like what the title said. seriously, muzik memang elemen penting dalam hidup aku. kalau math groupmates aku kata " no math no life!" (aku memang buat muka paling annoyed bila diorang kata macam tu sambil mulut aku mengeluarkan perkataan DERH~~ dalam bunyi yang paling gedix..hoho), aku pulak kata " no music no life!".

okay, dalam hidup aku setiap lagu ada kenangan yang tersendiri. meh sini aku bagitau korang lagu2 tu -->

BACKSTREETBOYS' SONGS
lagu2 diorang memang mengingatkan waktu aku sekolah rendah dulu. time tu diorang famous giler kan. semua lagu mel-e-tup!! bila aku dengar balik lagu BSB kat radio, aku teringatkan sorang kawan baik lama aku, nama dia NOORSHIMAH kot? entah la dah lupa sebab darjah 5 dia pindah johor. sedih gila waktu dia pindah sebab aku takde dah kawan nak tiru MV BSB. aku ingat lagi waktu darjah 3 dalam kelas punyala syok sendiri kitorang 2 org pergi tiru gaya NICK CARTER hentak kaki dalam MV " i want it that way" waktu tu kitorang rasa nick carter orang paling hensem..hahaha. rasa lawak sangat!!!;)

PERFECT BY SIMPLE PLAN
erm..lagu ni bawak aku kembali ke zaman form 1. waktu tu aku, miera n member2 lain macam gila2 dengan lagu rock. waktu tu layan AVRIL, LINKIN PARK, YELLOWCARD, SIMPLE PLAN, THE KILLERS, SUM 41 and so on. memang layan habisss lah..!haha. tapi lagu perfect tu buat aku teringat kat nurul adibah, classmate aku waktu form 1 tu. lepas berapa bulan dok kat situ dia pindah mrsm and lagu tu memang favourite kitorang. kerja nyanyi lagu tu je dalam kelas 24 hours..haha. waktu dia pindah rasa sedih sangat lepas tu bila keluar je lagu perfect tu kat radio mesti teringat kat dia. akhirnya, aku jumpa dia balik kat KMB. hik3. alhamdulillah.:)

LADY GAGA 'S JUST DANCE
dulu, aku suka lagu nih tapi sekarang macam dah tak layan lady gaga sangat. but still, this song keep remind me when i was very2 excited nak keluar dengan member2 aku pergi genting. our last hang out after SPM. because after that we're not going to meet everyday just like we did in high school..huhu. ingat lagi, last sekali bila berpisah kat rumah mimie. menangis tau..mengalir air mata. sedih sangat sebab waktu tu pikir lepas nih dah tak dapat borak2 jumpa macam biasa. waktu menangis senyap2 kat dalam kereta tu, mimie pon hantar mesej cakap dia pon nangis jugak. awww sangat menyentuh perasaan waktu tu. yup! that song really made me feel that feeling again.

ASHILY 'S LUCKY
lagu ni lagu OST BOYS OVER FLOWERS. kalau dengar lagu nih mesti teringat waktu tengah hepi2 menganggur kat rumah lepas spm. yelah, jadi maid je kan. waktu tu memang hepi sangat. kerja asyik layan JUNPYO je..haha. sebab cerita tu la aku dok berangan2 nak dapat balak macam junpyo..hik3. best giler!! amin.. waktu ni jugak la aku tengah galok msn dengan mimie. perkataan favourite waktu msn tu is "bella<3hiro.>

LEE HYORI- DONT LOVE HER
jangan salah sangka..lagu ni bukan sebab aku heartbroken baru lepas clash ke ape ke eh..! no no no no! aku tak pernah bercinta..hehe. lagu ni, for sure mengingatkan aku waktu2 sedih aku bila kena pergi kmb. aku sedih sebab aku kena belajar balik. mana tak sedihnya 6 bulan dok kat rumah menganggur..hik3. tapi, lagu ni memang aku layan waktu sedih la, senang cerita..:) tapi lagu ni sangat best. ni je lagu lee hyori yang aku suka. lain aku tak minat..hehe.

wooo~~panjang jugak post aku nih. biasala express feeling la katakan..hoho. but, korang boleh figure outkan aku nih jenis suka mengenang kembali zaman2 hidup aku yang dulu2. aku tak macam pakcik iklan petronas yang pakai kaki palsu. tagline dia kan "JALAN MESTI TERUS KE HADAPAN JANGAN KE BELAKANG". erm macam tu kot ayatnya. aku pon tak ingat sangat.hehe.

okay, till then..jaa~~
p/s: korang macam aku jugak ke??

Saturday, 26 September 2009

this.kind.of.feeling.always.there!

assalamualaikum...

okay, aku baru je balik kl. serius! baru sangat2!! so, apa lagi on9 la..nak tengok berapa banyak benda yang aku miss? seems like not so much la..but a bit! erm..nevermind.

okay, macam biasa la. semua orang kata pasal raya. tapi entahla aku takde mood nak cerita pasal holiday aku. aku lebih kepada peningkepala-balikesok-banyakbendataksiap-sedih-taknakbalik-watsooeva..

okay, ignore that! tapi, apa yang aku rasa serius sedih la gak hati aku nih. erm..lepas aku baca post abid, member high school aku, serius rasa sedih. woo~~abid touched my heart!hik3. and it seems that post made me really3 want to meet all my high school friends.! korang bila nak jumpe?? tapi, nak buat macamana semua orang busy..nak final..nak fly..nak bla3..so, sedih la. setakat boleh sms2 je. itupun luckily aku dapat topup hari raya ke 3 ke 4..entah aku pon tak ingat..hoho

this is something yang aku perasan dengan life aku..erm..kadang2, bila aku rasa aku rapat dgn orang itu, mesti pada masa yang sama aku rasa macam aku jauh sangat dgn orang itu. entahla.. waktu tu macam2 feeling timbul...sedih, happy for org tu, jealous, herm sume cukupla kiranya. bila aku nak sangat cakap2 dgn orang mesti waktu tu jugakla semua benda nak halang...aku tak pahamla. seems like life aku ni tak membenarkan aku buat apa yang aku suka. oooh no!!

seriusly, aku nak sangat borak dgn sorang nih..dah lama tak borak. and aku rasa jauh sangat..ke aku je yang rasa macam tu?? maybe, untuk aku yang realistik nih memang tak paham pasal bonding2 things nih? utk wujudkan trust pada benda yang aku tak nak nampak agak susah..and actually, walaupun aku rasa jauh and sedih but aku nak orang tahu yang aku pon ada feeling macam orang lain.

okay, stop there! bila aku dah mula cakap hati-ke-hati memang takkan siapa dapat paham? merapik jew..~maybe sebab aku dah remind diri aku dari kecil that no one can feels what i feel really inside of my heart..(aku dapat lesson nih dari sorang member sekolah rendah aku..weyh perbuatan ko memang "bagus" sampai sekarang memberi kesan!*i hate that memory!*)

kamu!! yang nak rasa aku nih kawan dia..hey! i just want to tell that i'm always there to help you. lagi 1, aku takde mood lagi nak suka admire2 org..takde selera lagi. moodnye belum tiba...bahaha;)

inila jadi
bila bella rasa resah gelisah nak balik kmb..oho:)
tak nak balik!!
aku nak jadi penganggur balik...!!
:(

Friday, 18 September 2009

the.real.journey.starts.now.

assalamualaikum...

erm..aku akan balik kampungku yang terletak di pahang tu..tak jauh pon. lepas 1 jam setengah sampaila..tak sabar nak balik.!!hik3. tahun ni, tema warna family aku purple. yeay!! favourite colour tu..hehe;) baju raya ada 2 pasang..okla tu, nak berapa banyak lagi. 2 cukupla..kan? aku tinggal kat kampung pahang tu sampai hari raya ke2 kot. lepas tu, aku akan terus perjalanan ke perlis di hujung semenanjung tu..haha. giliran kampung ayah aku pulak. penat tu tak cerita la..walaupon bukan aku yang drive, tapi still letih bila berjalan jauh..(poyo!) padahal dalam kereta tido je..lol. lepas tu, 25 sept, aku balik KL da..huhu. sebab 26 sept aku kena balik kmb. ada training utk kasukma..hoho. doakan la ye. aku tak nak kalah lagi. buat penat je training..bahaha;)

wish aku, mintak2 la tahun ni total duit raya aku tak jauh beza dari tahun lepas. risau owh..kan dah masuk kolej. mesti orang dah tak nak kasi duit raya. ini yang tak syok jadi budak besar nih. tapi, aku takde la risau sangat sebab dalam family aku, selagi tak kerja, boleh dapat duit raya. (dalam family aku je la..org lain tak) sebab ada orang, family dia bagi kat budak2 je. dah tak sekolah, tak dapat duit raya..hehe. kesian2..tee-hee:)

tapi, aku tak boleh enjoy sangat la tahun ni. melambak2 kerja. tu la tangguh je..dah kerja tak siap. padan muka sendiri!!hoho. okay, tu je kot.

i want to wish happy hari raya to all my friends ( spm batch 08, dak smakl yang lain, budak m09e, roomate aku, kawan2 blogger, pakwe2 di luar negara [perasan!;)], kawan2 sekolah rendah aku, skJG1, kawan2 tadika aku, and sesiapa je la yang terasa..happy hari raya to you! YES, YOU! the one who read this post!haha.
aku nak mintak maaf kalau aku ada buat salah kat korang..or korang terasa hati ke, sorry ye!! i didn't mean it..:) kosong2 eh?!hik3

till then..jaa~

~maaf zahir dan batin~

Wednesday, 16 September 2009

AGREE???

assalamualaikum...

okay, just let u guys to know that tonight is the 27th of ramadhan...wow so fast!! rasa macam baru je puasa dah nak dekat raya..ish3. anyway, for those yang semangat nak raya tu, prepare la ye. i dont know why but this year i didn't feel that eagerness to celebrate raya..seriously! erm..so funny to think of that. bella x nak raya?? pelik2...

let's move on..i dont know why but now i feel like why every kid like to play mercun?? bak kata sesetengah budak kmb ---> like seriously...! ( bagi aku, ayat tu memang gedix..ehe) anyway, dulu..waktu aku kecik2 kan, aku tengok je sepupu sepapat aku main mercun...mercun bola la..mercun naga..mercun mancis..and so on. frankly, aku pon ada main jugak la. tapi, aku rasa dulu aku main sebab aku ikut je sepupu2 aku tu. aku tengok diorang macam hepi gilerrr waktu main mercun tu. first, sebab kitorang nak lawan dengan rumah2 lain, siapa yang dapat menghasilkan bunyi yang lagi kuat... 1 lagi, kitorang hepi gila bila dapat buat lubang kawah kat halaman rumah wan dengan atok aku tu (guna mercun bola larh~~ape lagi..)

tapi apa yang bestnya main mercun tu. yelah..mula2 cucuh api-baling-meletup "POM!". itu je kan?? bukannya bila meletup keluar lagu korea ke lagu rock ke lagu siti nurhaliza ke or lagu raya ke..but just POM! apa yang bestnya bila dengar bunyi tu?? maybe bagi budak2 benda tu COOL kot..mana aku tahu??

fyi, kat surau rumah aku nih, waktu orang tengah terawih..waktu tu jugakla budak2 tu nak main mercun.."bagus" betul budak2 tu kan?? memekak jew~~ tapi kadang2 tu ada kebaikan jugakla..let me tell you-->ada 1 hari tu, aku baru balik rumah, maybe aku penat. memang mengantuk gila waktu solat terawih tu. tambah pulak dengan suara imam yang "romantis" tu..memang menyorong bantal kat kepala aku nih..tiba2, disebabkan mercun bola yang budak2 tu main kat luar surau tu la yang membangunkan aku setiap kali mata aku nak tertutup.(haha)

ada jugakla baiknya. UNTUK AKU JE LA..kesian gila kat nenek dengan atok yang sembahyang kat situ, aku rasa boleh heart attack diorang tu..ish3!!*geleng kepala*

erm..bagi aku, mercun tu tak best kalau dibandingkan dengan bunga api. aku memang SUKA gila dengan fireworks. serius! cantiiikkkk sangat2!! i love it very3 much!! mercun bukan keluar warna pon just asap je yang keluar..tak syok langsung!!

actually, apsal la aku membebel pasal mercun nih?? erm..aku pon tak paham. tapi, apa yang aku tahu, mercun tu sangatla bahaya!! tengok tak berita budak yang nak ambik pmr putus lima2 jari dia.? kesian dan padan muka pon ada jugak..! but maybe budak tu dah insaf kot. alhamdulillah!! eventhough banyak berita yang terpapar kat tv tu but still society, i mean budak2 la diorang tak sedar kan2?? la...nama pon budak2! mana tau apa..but then aku still nampak laki2 besar macam lingkungan 18 ke 27 (kot?) still main. diorang pon otak macam budak ke??
(hik3...^-^)

ok la..banyak gila aku membebel macam apa entah..haha.

till then jaa~~

Monday, 14 September 2009

ermmm....~-~

assalamualaikum..


ni post buat kali ke-2...
wooo..semangat gila aku ni..hehe.
yelah nak tulis kat blog yang hari ni 1st time aku buat kek batik..
and resultnye...hik3..tak jadi..ish3*geleng kepala*


apalah aku nih..nak buat benda senang pon tak boleh..tapi, tak tahula kenapa..chocolate 2 tak nak mengeras sangat..so, rasa macam bila kek ktu sejuk je..bila lama2 dah tak macam kek dah..haha:). lagi 1, rasa chocolate tu>>>> manis gilaaaaaaaaa~~~~kencing manis dibuatnya..^^

actually, aku dapat resepi tu dari internet..ada lady ni buat, dia kata bila orang rasa kek dia, terus orang nak order kat dia..then, ada pulak orang komen2 kat situ cakap resepi lady ni memang menjadi la..


haih..macamana ni..?? aku kot yang salah buat. tapi, dalam manis yang mengerutkan dahi tu...ada sorang je yang enjoy makan kek aku tu..damya sepupu aku..yelah..kanak2 kan..mestila suka chocolate..dia je yang aku tengok heppi sangat makan kek aku tu..yang lain termasuk la aku..semuanya berkerut dahi sebab manis bangat sikkk!!


tapi, aku tak kesah. at least aku belajar kan2?? erm..rasanya takde la aku nak bawak kek tu balik kmb..buat malu je..hik3.

aku rasa aku dah jumpe (kot?) jawapan utk segala konflik jiwa aku tu..semuanya bermula bila aku baca blog sahabatku, ku nazurah. ye..betul apa yang dia kata..belajar kerana ALLAH dan RASUL bukan sebab nak fly macam aku nih! mungkin sebab tu aku tak berjaya lagi. nawaitu yang penting! puan surinam pon ada kata macam tu gak! sekarang aku sedar..niat aku perlu diubah which is--> aku belajar kerana

org yg berilmu itu ditinggikan darjat oleh Allah dgn beberapa darjat

dan

menuntut ilmu itu disuruh oleh nabi

syukran ya ukhti! blog ko sangat bermanfaat buat orang macam aku yang sering lalai dan lupa nih! teruskan usahamu..<3

before that, DURA, cant wait to meet u at kmb, seriusly!! tak sabar nak tengok dura koir..hik3. dura, aja2 fighting!!;)

holiday sajeeee....

assalamualaikum...

kali ni..aku cuti lagi. 2 minggu..cuti hari raya..erm..setakat ni baju raya beli da..balik kampung pahang kot..sebab tahun lepas balik perlis dulu..so, kena bertola ansur la ayah n mak aku..kan3??

actually, sekarang ni tengah sakit hati dengan lappy aku ni.."lappy ku syg..napela slow sangat
??" tension aku dibuatnya.. nak usha FO pon tak boleh..geram betol! haih..tapi ni kan bulan ramadhan..sabar2..insyaallah..:)

kepada sahabat ku yang sedang bermuram durja tu..
jangan sedih2 lagi eh?! chill out..ramai lagi mamat yang beriman kat luar sana tu (kot??) bukannya mamat tu sorang je..okay?? rileks..tarik nafas..lepas..okay?!;)

hari ni aku ada buat kek batik..tapi tak tahula sedap ke tak coz tak rase lagi..kan puasa sekarang ni..nanti dah rasa aku bagitau camana..okay?! mintak2 la sedap hingga menjilat jari kaki..bahaha;)

macam biasa..homework mesti bertimbun punye..dont worry pada sape2 yang takde keje boleh cakap dengan aku nanti aku bagi korang kerja..hah baru manfaat sikit bulan ramadhan korang..hik3

lastly, selamat berpuasa..semoga kita dpt jumpa kerahmatannya..dan dikurniakan pelepasan api neraka..amin..ya rabbal alamin..!

Tuesday, 8 September 2009

HE knows everything~

assalamualaikum...

hari ni entah la rasa kecewa sangat..bukan sebab putus cinta ke..tak dapat sahur ke.. tapi sebab tests tadi...huhu. sedih la tapi tak nangis lagi..(da penat da..hik3). so, the story is today i had economics and biology tests. bukan final exam ke ape tapi test je.. mesti korang kata "ala..baru test.." kan2? memang kalau aku pon macam tu jugak...:)

tapi, apa yang aku sedih sangat bila kita berusaha sedaya upaya..(padahal test je kan.?) tapi, last sekali, benda tu tak membuahkan hasil. a.k.a aku rasa, usaha yang aku buat tu tak berbaloi pon. kecuali ada la sikit yang berbaloi..itupon tak sampai 20%. aku rasa macam sesak gila dada aku bila aku habis buat test tu..sebab aku rasa macam not worth it! punya la aku baca siang malam 2 hari berturut2 tapi 20 minit test tu macam takde hasil je..macam takde perubahan. seriously memang frust sangat! rasa macam tak nak baca buku lagi pon ada jugak..rasa macam nak set otak aku nih.."buat apa ko baca buku ni kalau nanti test pon markah macam tak study je..!" arghhh..sakitnya hati..!

memang..rasa tak puas hati membara dalam hati aku nih..tapi masalahnya aku tak tahu aku nak tak puas hati dengan siapa.? dengan kawan2 aku..diorang memang takde kena mengena. basically, memang rasa macam nak marah orang tapi tak de orang yang bersalah..camana tu??

actually, sejak aku masuk kmb nih, memang banyak kali dah aku rasa feeling nih. kadang2 aku rasa feeling ni dah bersatu dengan aku. lastly, solutionnya aku buat bodoh sebab aku geram kat diri aku sendiri. aku tak tahu mana salahnya. aku dah berusaha seboleh mungkin tapi hasilnya tak memberangsangkan langsung. hajat di hati nak dapat high marks tapi kalau benda ni asyik berlaku je camne?

*sigh* aku pon tak tahula mungkin aku ada masalah kat mana2 ke. ataupon ada hikmah di sebaliknya yang aku tak nampak sampai sekarang dan aku tertanya2 bila aku dapat nampak hikmah tu.. miracle..benda tu sejak sekolah rendah aku nak benda tu berlaku dalam hidup aku. tapi makin lama aku rasa benda tu tak wujud. so, aku rasa aku just hidup untuk berusaha dan berserah je..

tapi, aku tak suka hidup macam ni. aku nak jugak rasa jadi budak dapat high marks. nak jugak jadi macam classmates aku yang pandai2 tu..yang senyap je dalam kelas tapi sekali test keluar mesti gempak result dia..teringin sangat! so, aku dah cuba tapi kenapa tak dapat? kenapa? aku bingung..tak tau nak comfort macamana lagi diri aku. puas da aku fikir dan aku akan still berfikiran positif..insyaallah!

so, bila aku jumpa ayat nih..aku rasa sedih sangat. terharu pun ada jugak. memang tepat untuk konflik jiwa aku nih..(-_-)

Oh, Allahu Rabbi
He always knows what's the best for my life
He always know what I need eventhough
He didn't give what I wanted
Because I know not everything I like is good, and not everything I loathe is bad.
Sure.
He does know everything.
And....
Alhamdulillah
He destined me a path that carries out a hidden meaning beyond.
And I will be always seek for the best from Him
And ask for the smoothness and calmness in my life.
Syukran, Ya Allah!

aku jumpa ayat ni kat blog kawan lama aku. aku tak tau la kalau dia ingat aku lagi ke tak. tapi, aku still ingat dia. erm..tak kesah pon. but still, these words means a lot to me! deep inside of my heart..

till then..jaa~

Friday, 4 September 2009

no.title.

it's not something to share..this post is just to express my anger..that's all!

M*****K!
tu memang perkataan kegemaran kau kan..?!
entah ape lagi yang kau suka..
aku pun tak tahu..
sebab aku tak kenal sangat kau,
dan,
kau pun tak kenal aku jugak..!
jadi, don't judge a book by its cover!

walaupun,
kau ingat aku lepak je..
macam takde feeling je bila kau kata macam tu kat aku,
tapi,
sebenarnya, ko tak tahu,
aku memang malas nak layan kau,
dengan kata-kata kau tu!

aku tau,
aku takde la sehebat kau dlm study,
aku takde confidence level yang tinggi macam kau tu..
aku bukannya org yang species macam kau yang boleh stand up n say out loud!

walaupun kau tengok aku macam lemah je..
walaupun kau tengok aku macam pandang sebelah mata je
tapi ingat!
Allah jadikan setiap manusia tu ada kelebihan dan kekurangan masing-masing.

kau tak boleh panggil ikut sedap kau je..
walaupun ko tengok aku macam kurang ajar..
at least, aku tak panggil org dgn panggilan yang entah pape tu..

aku tulis ngarut2 nih,
nak bagi ko faham..
jangan cakap ikut sedap mulut...
ko cakap aku pelik,
ko tak tahu org lagi pelik tengok personaliti kau yang berubah2 tu..
at least,
aku panggil kau dengan nama kau!
nama yang dalam IC kau tu..
bukannya panggil sedap2 macam tu je..

mungkin org rasa aku emo lebih,
tapi,
takde siapa suka org mempermainkan dia macam tuuu je..
aku tau,
kau pun tak suka kan..
so,
di bulan yang mulia nih..
hentikan semua tu..
aku tau aku pun tak sempurna..
tapi stop la panggil org macam tu..

apa yang aku sakit hati,
bila kau, org yang baru je kenal aku tak sampai berapa bulan je,
boleh panggil selamba je macam tu..
even member2 sekolah aku dulu yang kamcing gila2 dengan aku pun tak pernah panggil aku macam tu..

okay2..
aku rasa aku dah settle down..
tapi, aku tak tau la kalau kau belum..
mungkin kau terperanjat kot bila tengok ayat yang aku bagi kat ko thru ym tu..

aku cuba utk ikut apa yang aku belajar waktu english tadi,
don't hold grudges coz teenagers did that..!
am I?
frankly to say, YUP! I AM!
so, i try to vanish that kind of attitude..
shall we??
in this special month..
respect it..

hope we're getting better everyday! amin...

Monday, 31 August 2009

alaaaa......(-_-)

assalamualaikum...

ola!! kabare? haha..tiba2 je nak cakap jawa la pulak..hoho. aku baru je balik KL dari pahang..takdela penat sangat..sebab kerja asyik tidur dalam kereta je..mana taknya..hik3~

okay, thank you sangat kepada my dear friends, DURRAH DAHIYAH OTHMAN and KU NAZURAH HUSNA KU MOHD NOH..(yeay!! aku ingat lagi nama penuh korang..hehe..bangga2!) sebab korang tolong jawabkan kemusykilan aku..arigato na~~
to dura..sabar ye sebab kena ambik fizik lagi. insyaallah 45!!hehe..

erm..rasa best sangat baca blog qilah tadi..dia cerita pasal study dia..dia kata study semuanya memberangsangkan..bagus2!! tapi, bilalah aku nak dapat markah test yang macam itu..haih..semuanya hancus je~~

erm..takpe2. bak kata hajar..(rindu la kat aj jugak!) sampai bila kita nak live in the past!! i like that phrase!! so, aku (dengan korang) kena usaha lebih! insyaallah..usaha tangga kejayaan!! fighting!!:)

ala...yang sedihnya..hari ni kena balik kmb dah..rasa macam cepatnya masa berlalu..sekejap je dah seminggu..lab report chemistry tu..entah la..aku tak tahu macamana nak buat evaluation..haha. economics..soalan b tu aku tak tahu camana nak jawab..ape lagi..math lagi la..banyak jugak soalan tak boleh buat..haha. bio..tutuorial 5 pon tak tahu nak jawab macamana..dah la minggu ni ada test bio and math pulak tu..haih!! masak aku...

kesimpulannya..memang semuanya aku tak tahu..balik ni kena la tengok kerja2 member2 baru aku tu..sory la korang kalau aku suka kacau korang..!hehe

lepas ni..mesti rindu nak baca blog korang..maklumla kat kmb wifi tak kuat..sedih. tapi bagus jugak takde la nanti aku terjerumus dalam kelekaan yang nyata..haha.

okay, tu je kot. nanti ada rezeki aku update lagi blog nih..(^-^)
anniyong~~

p/s: bilah..best gile panjat gunung!! teringin..neway, thanx 4 da pics!! korang..member2 smakl aku..t korg bgla gmba kat ak..email je. gmba korg g mne2 je la..kalo da de blog 2 juz show kt blog korg je..rindu gler laa dgn korg!!!! seyes!!tak tipu!! korang the best-est friends forever!!

Saturday, 29 August 2009

syukr.wa.sobr

assalamualaikum...
erm..tak banyak benda nak cerita just ada kemusykilan di sini.
okay, start dgn apa yang berlaku hari ni. erm..hari ni, aku rasa macam dugaan tu besar la jugak. (hari2 aku ada masalah kan??haha) kalau before this aku macam ada problem dari diri aku kan. tapi, hari ni problem ni berlaku di luar batasan aku. bukan yang aku yang create. actually, semalam baru aku rasa aku dapat neutralkan problem aku yg sebelum ni..(check post sebelum2 ni). kiranya semalam memang da positif gila2 la..;) tapi, tak sangka Allah nak uji aku lagi. takpe, aku terima dengan sabar dan aku bersyukur Allah masih mengingati aku..(waa..positif tak aku?! hehe)

okay2..takat tu je kot nak cerita problem aku..

okay, lagi 1 kemusykilan...
tadi, aku pergi uptown PJ. saje..jalan2..:)

aku nampak ada couple ni tengah gaduh..melayu la..mestila Islam kan. awek dia pakai tudung..aku pelik..kenapa bulan ramadan yang mulia ni..yang aku dengar syaitan semua diikat, dibelenggu dalam neraka, bulan yang suppose takde siapa bergaduh..sebab pada aku, semua kebencian tu datang dari syaitan. dia la batu api etc..yang akan buat kita, cucu Adam bertelagah dan bertengkar. betul tak?

so, aku rasa sepasang kekasih yang bercinta tahap dewa tak akan berlaku pergaduhan antara mereka sebab mereka sangat menyayangi satu sama lain and lagi 1, sekarang nih, bulan RAMADHAN. so, to wrap up, aku musykil?????

boleh tolong aku tak untuk jawab kemuskilan aku nih??

let's move on..gambar2 kat bawah aku terjumpa waktu aku surf tadi..cantik2 aku rasa..enjoy!!

BRAVO to aussiegal...

ni gambar fav aku..<3

till then..jaa~~

Tuesday, 25 August 2009

be strong, my dear~

assalamualaikum..

entri ni dibuat sebab aku rasa bersalah sangat dengan mimie..mimie, sory sangat tak dapat reply mesej ko. kedit aku expired. takde duit nak topup, aku tak tipu!

apa yang aku nak cakap, tabah dengan apa jua ujian. pernah dengar lagu mestica 'Rahmat ujian' tak? ermm..kalo tak dengar lagi..lagu tu boleh membantu utk hilangkan stress sikit. at least membantu..btol? try la...

okay, pada mimie dan member2 aku yang menghadapi masalah sebijik macam aku (entri 23rd august 2009)..
aku nak cakap tabahkan hati..even aku pon rasa susah sangat nak handle problem tu..serius! memang rasa nak nangis pon ade..(or da nangis?haha) ingat impian kita!! macam aku..aku nak fly!.macam mimie..dia nak jadi dr. mimie!

i'm so sorry i was not there to hear your problem. to make the burden lighter. or to make your heart little calm..i'm really3 sorry.
(-_-)

from your hopeless friend..bella<3

latest.addict.

assalamualaikum...

hmm..nothing much to say. just wanna share something;

before this, i kind of not interested in taiwan drama..more to jk drama. obviously everybody knows it, rite?!

but then, a few weeks ago. i accidently hang out in my block's tv room (accident la sangat..teehee). this is all beause of my study carol (really made me wanna sleep). can you imagine the place where you're studying is just next to your bed? really3 next as if you turn your head to the left, there, you can see it!haha;)

so, back to the story...at 4 pm. one of my blockmates, DJ, enter the tv room. before that, it was me alone in the room doing my homework. she really fast when she opened the tv! and i asked what's the matter? and that time she told me about this taiwan drama. BULL FIGHTING..or hooping dulci...(opps..i dont remember the spelling) but the stars in the drama really caught my attention. mike he..yup he was in the devil beside you. yah i did watch that drama but i didnt enjoyed it much. and the others are hebe from s.h.e (i just knew her from YT) and lee wei from my lucky star..and again i did watch it but it was the same reason with devil beside you.

the whole story just like other taiwan drama where the girl is acting cute (or other people said really cute) and is fell in love with a mean guy (supposed to be) then he turns to a really3 sweet guy. and the girl also forgot the really3 nice guy who was always beside her for a long time (since she's a child) protect and care about her a lot. and as usual, there's a conflict..bla..bla..bla..

i think what made the story interested so much for me is the first reason must be the hero!(so perfect! haha) i wish i can have the same guy in the future..hik3(mula dah berangan..astaga!) but, as the story grows it became more and more fun to watch!

i think i stop here. got many works to do..(tapi ada je masa buat benda2 ngarut nih..lol)
till then, anniyong!!^_^


this is the guy! mike he..lol<3

Monday, 24 August 2009

i.like..!^_^

assalamualaikum...

howdi??
alright! now, i just got home from j.j (jaya jusco) near my house. eventhough i'm a bit tired because i'm fasting (everyone is fasting too la bella..) , i'm very2 happy!! because i got new shoes from my mom. mama, thank you soooooo much!! sayang mama..hik3:) seriously, it's the best shoes i ever had..(yup! because this is my first-totally-awesome-'girly'-shoes..hihi).

again..mama arigato na~

okay, let's move on. there's something i'm really2 excited about...yesterday, me and my family went to klang (my cousin's house) for buka puasa there. so, it's a quite long time since the last time i drove ( i think a few months ago). and the fast speed that i can reach that time was 80km/h something. yup! still fast for me..hehe;). then, yesterday, my father told me to drive my mom's new car. the car is just 3 weeks old! at first, i'm sooo afraid because it's a new car and i haven't drive for a long time!

but then, i just gave it a try. i thought i wanted to drive slow and steady..maybe around 80++. as time goes by, i didn't realise that i already reached 110..! wow! that was a record for me!! i amazed and excited.totally!! plus, there's a few time i also drive in the very right lane..(is my spelling right? i dont care..)

so, basically, that was a thrilling scene in my yesterday! i can't help it!

p/s: mimie, i'm soo sorry i can't reply your text because my prepaid is expired. i promise when i topup i'll text a.s.a.p. and also, i got your mice picture!! you're soo lucky!!;)

Sunday, 23 August 2009

this.is.just.common.adolescene.thing

assalamualaikum...

1st of all...alhamdullilah..puasa berjalan lancar!!^_^

semalam..malas gila nak pergi bazaar..hehe. tapi kan ada 1 benda yang aku perasan sekarang nih. aku dah tak rasa penat dah bila terawih. entah la..kalau kat sekolah dulu, bila nak bangun balik nak sambung terawih tu, rasa penat sangat..lepas tu, mesti keluar ayat nih; "adoi!!berapa lagi nih?! kuatkan semangat bella!!" haha..agaknya macam tu la ayat dia. hisyh2..teringat pulak waktu kat sekolah..rindula..;)

maybe sebab imam kat rumah aku tu baca pendek je kot. sebab kat sekolah dulu, boleh tahan panjang la jugak..aku memang jahat la waktu tu..nak terawih je mesti tengok siapa imam. kalau dia ni selalu baca panjang..mesti nak start terawih tu mula la mengeluh..lepas tu saja je takbir lambat..bila imam tu habis baca fatihah..baru aku angkat takbir. kalau tak buat macam tu..alamatnya tidur diri la aku.haha;0

hmm..tu la pasal terawih aku. tapi at this moment aku tengah pening dan runsing pasal study aku. memang risau sangat2. tak tahula..dalam kelas aku tu, aku rasa rendah diri sangat. mana taknya.bila test markah aku macam entah apa2.hampeh! bila aku tanya classmate markah berapa..mak aii!! markah diorang gempaq gila! aku pon tak tahu la..kadang2 rasa macam nak quit pon ada jugak. tapi, bila pikir balik..baru sem 1 dah stress macam ni..kalau sem 4 camne?

ada benda yang aku rasa..benda ni la yang buat aku susah nak paham bila study..rendah diri! yup,,rasa tu memang tebal dalam diri aku. sampai bila dalam kelas aku takut nak luahkan pendapat or tanya soalan disebabkan rasa tu..setakat ni..aku tak dapat lagi kekuatan nak lawan rasa nih..semua ni berlaku bila aku tengok betapa hebatnya budak2 kelas aku..aku rasa macam aku student paling teruk dalam kelas tu..

ermm..suka hati la nak cakap apa..aku ada sindrom budak gila ke apa ke? tapi, itu yang aku rasa..maybe ada yang kata.."entah apa2 entah budak nih..gelabah gila!!". but then, orang takkan paham selagi tak rasa sendiri kan? fortunately, nasib baik la kat kmb tu banyak aktiviti takde la kerja aku asyik layan kesedihan aku tu..at least, temporary, aku dapat lupakan..walaupun esok tu aku akan rasa lagi..

and lastly, aku nak cakap terima kasih kat member2 aku yang baik sangat bagi aku kata2 semangat..ye..thank u so much for what had all of you told me..i really appreciate it. i know deep inside your heart, you're believe in me. but i think i need time to rebuild my self-esteem. yup, this is just a common adolescene thing!!

happy ramadhan!!
*wink3*

Friday, 21 August 2009

leceh??

assalamualaikum...

bonjour?!
hari ni 21st august 2009...
esok puase kn??
esok ramadhan kn??
ermm...
apa yg org pikir kalau sebut ramadhan??

kalau aku...
erm..
aku pikir..
puasa..tahan lapar..
lepas tu, tak sabar2 nak beli tepung pelita la..
kuih itu la..
kuih ni la..
ayam madu la..
padahal puasa tak lagi..
hehe..
next..aku jenuh pikir..
alamak!!
duit mesti cepat habis..
mana taknya? tiap2 hari nak pergi bazaar ramadhan..
mesti byk duit yg aku spend..
aku pikir..ala..terawih! malam kurang la masa study..
so..
ak rasa leceh la..

tapi,,
ada ke org pikir macam aku jugak..
ke aku sorg je..?
org kata kalau kita belajar dlm kelas
kita tak paham..tapi bila kita tgk classmates lain..
kita rasa diorang macam paham..
actually, diorang sama je dgn kita...
tak paham jugak!
so..
mesti ada org pikir macam aku jugak kn?

tapi,,
sebenarnya..
aku tak sedar kemuliaan bulan ni..
kesedaran tu harus ada..
ye..
kesedaran pasal ramadhan..!

kenapa aku kena pikir leceh..
padahal bulan mulia sekali je datang dlm setahun..
serius..!
padahal..waktu ni aku patut bersyukur aku jumpa jugak bulan ni..
bulan yang boleh buat doa aku dimakbulkan...
bulan yang boleh buat aku mendapat kerahmatan..
bulan yang boleh buat dosa aku diampunkan..
bulan yang boleh bagi aku pelepasan api neraka..

sebab itu semua janji ALLAH!
aku teringin sangat nak rasa kemanisan bulan ramadhan!
sama macam apa yang selalu aku dgr waktu tazkirah dgn waktu usrah..
serius!! nak rasa..
aku tak nak puasa aku sia2..
aku tak nak kat akhirat nanti..
ALLAH campak puasa aku macam tuuu je kat muka aku!
rugi sgt!!

YA ALLAH!
kau bimbinglah hati kami ke arah kebaikan
kau ampunkan dosa kami..
sesungguhnya kami hanya hamba-MU yg lemah..
amin..

lastly, HAPPY RAMADHAN!
*wink3*

Friday, 14 August 2009

come.back.again.

assalamualaikum....
ola!! lama gila dah tak blogging..rindu gila kot. haha..sekarang kat kolej aku semua orang cakap "kot".haha. ok, sekarang ni macam malas nak layan homework. itulah rasa macam nak blogging je. post ni just nak share apa yang jadi around this week. overall best jugak la..

1st, malam isnin ada karate class. so, memang kena warmup dgn sensei. memang seksa betul warmup itu. malam itu, kelas kali ke-3 aku belajar karate. baru lagi kan, maybe tak biasa lagi. azab la jugak. sampai hari khamis kaki aku tak boleh "bend". straight je..nak turun sujud dari rukuk itu, memang sakit gila..tak tahan. berkerut-kerut muka aku waktu tu. tapi, sekarang da getting better. kaki aku tak sakit. sensei, jgn give up ajar saya..!;)

2nd, rabu lepas, 1st time aku pergi PDK bukit changgang utk external CAS aku. best gila pergi sana. fyi, PDK tu Pemulihan Dalam Komuniti kot?? tak ingat sgt la..teka je. tapi, tempat tu tempat orang2 special je..meaning bukan yang beruntung macam kita ni sempurna serbi serba dari segi fizikal and mental..memang tak sabar nak datang sana lagi 2 minggu!! hehe;)
tapi, waktu mula2 nak sampai sana memang takut jugak la sebab tak pernah ada experience dgn orang2 macam ni. tapi, bila sampai memang buat aku sangat2 bersyukur dapat menikmati kehidupan ini dengan sempurnanya. rasa macam segala apa yang aku rungut pasal hidup aku ini satu benda yg tak kukuh. aku tak bersyukur pon. sekarang aku sedar aku kena gunakan peluang hidup ni dengan sebaiknya. cewah!!;)

okay, letih dah baca. jom tgk gambar!!!yeay!




ini member2 baru aku kat kmb..classmate la..(^-^)


ni grupmates CAS aku kat PDK tu la.. (aku.wanie.fiza.jannah.ima.leeya.mira.put.mursyid.acap.shahmi.zuhdi)
ktorang tgkap gamba waktu tgh tggu bas..;)


okay, itu je kot..thanks for reading..jaa ne~