Wednesday, 16 September 2009

AGREE???

assalamualaikum...

okay, just let u guys to know that tonight is the 27th of ramadhan...wow so fast!! rasa macam baru je puasa dah nak dekat raya..ish3. anyway, for those yang semangat nak raya tu, prepare la ye. i dont know why but this year i didn't feel that eagerness to celebrate raya..seriously! erm..so funny to think of that. bella x nak raya?? pelik2...

let's move on..i dont know why but now i feel like why every kid like to play mercun?? bak kata sesetengah budak kmb ---> like seriously...! ( bagi aku, ayat tu memang gedix..ehe) anyway, dulu..waktu aku kecik2 kan, aku tengok je sepupu sepapat aku main mercun...mercun bola la..mercun naga..mercun mancis..and so on. frankly, aku pon ada main jugak la. tapi, aku rasa dulu aku main sebab aku ikut je sepupu2 aku tu. aku tengok diorang macam hepi gilerrr waktu main mercun tu. first, sebab kitorang nak lawan dengan rumah2 lain, siapa yang dapat menghasilkan bunyi yang lagi kuat... 1 lagi, kitorang hepi gila bila dapat buat lubang kawah kat halaman rumah wan dengan atok aku tu (guna mercun bola larh~~ape lagi..)

tapi apa yang bestnya main mercun tu. yelah..mula2 cucuh api-baling-meletup "POM!". itu je kan?? bukannya bila meletup keluar lagu korea ke lagu rock ke lagu siti nurhaliza ke or lagu raya ke..but just POM! apa yang bestnya bila dengar bunyi tu?? maybe bagi budak2 benda tu COOL kot..mana aku tahu??

fyi, kat surau rumah aku nih, waktu orang tengah terawih..waktu tu jugakla budak2 tu nak main mercun.."bagus" betul budak2 tu kan?? memekak jew~~ tapi kadang2 tu ada kebaikan jugakla..let me tell you-->ada 1 hari tu, aku baru balik rumah, maybe aku penat. memang mengantuk gila waktu solat terawih tu. tambah pulak dengan suara imam yang "romantis" tu..memang menyorong bantal kat kepala aku nih..tiba2, disebabkan mercun bola yang budak2 tu main kat luar surau tu la yang membangunkan aku setiap kali mata aku nak tertutup.(haha)

ada jugakla baiknya. UNTUK AKU JE LA..kesian gila kat nenek dengan atok yang sembahyang kat situ, aku rasa boleh heart attack diorang tu..ish3!!*geleng kepala*

erm..bagi aku, mercun tu tak best kalau dibandingkan dengan bunga api. aku memang SUKA gila dengan fireworks. serius! cantiiikkkk sangat2!! i love it very3 much!! mercun bukan keluar warna pon just asap je yang keluar..tak syok langsung!!

actually, apsal la aku membebel pasal mercun nih?? erm..aku pon tak paham. tapi, apa yang aku tahu, mercun tu sangatla bahaya!! tengok tak berita budak yang nak ambik pmr putus lima2 jari dia.? kesian dan padan muka pon ada jugak..! but maybe budak tu dah insaf kot. alhamdulillah!! eventhough banyak berita yang terpapar kat tv tu but still society, i mean budak2 la diorang tak sedar kan2?? la...nama pon budak2! mana tau apa..but then aku still nampak laki2 besar macam lingkungan 18 ke 27 (kot?) still main. diorang pon otak macam budak ke??
(hik3...^-^)

ok la..banyak gila aku membebel macam apa entah..haha.

till then jaa~~

6 comments:

marshmallowkid said...

ko bosan sgt ke smpi merapu2 pasal mercun nh?? hahahaha

silentdreamer said...

erm..ntah la..mayb??
*wink2*

mimie said...

agreeee! tapi kan bahaya pun kalau xde mercun mcm x raye la plak =) hahaha berbeza la kite! aku x sbar nk raye wehhhh XD

Adibah said...

haha...best jugak kalau main fireworks keluar lagu...haha...haha...OMG LAWAK PULAK TIBETIBE HAHAHAHAHHAHAH

silentdreamer said...

mimie>>
kte bebeza tp kte sekepala..haha;) btol3--> mercun=raya aidilfitri!!teehee

silentdreamer said...

adibah>>
haha..yup mesti best kalo men kuar lagu..seyes! pe ag diba wt la 1 cm2..hehe
:)