Tuesday, 7 September 2010

for.my.ex-schools'.friends.

assalamualaikum...

last night, dgn izin Allah aku pergi reunion (ke??) a.k.a iftar dgn budak2 sekolah rendah agama dulu. hasif yang organized benda nih. *rajin betol dia nih..!*

okay, go on.

jumpa dalam 10 orang. ramai lah yang aku tak cam. serious. sorang2 muka dah berubah. yang dulu besar, sekarang jadi kecik. yang dulu kecik, sekarang jadi besar. ish3. teruk jugakla penglihatan aku. sorang2 aku kena tanya balik, dulu kelas mana, pakai baju biru ke, hijau ke, putih ke? memang lupa betul.

ada yang kat mesir.
ada yang nak ke india.
ada yang kat uitm.
ada yang buat pharmacy.
ada yang kat ptpl, shah alam.
ada yang kat mane2 lah, aku lupa dah..*sory2*

ada yang buat photography. hehe. disebabkan aku ni macam excited sket kalau bab2 photography, aku pon borakla dengan suraya hanis (dia nih seyes aku lupa langsung! even, until now, aku still tak dapat ingat muka dia waktu sekolah dulu..huhu). syok kott borak dengan dia. banyak giler info dia bagitau pasal kamera2 nih. tinggal dia tak ajar macamana nak pakai dslr je.haha

lagi satu, bila aku berdiri dengan dia, tak pernah aku rasa tercabar macam nih. tinggi gila dia nih..

aku tanya dia, "tinggi ko bape??".
then, dia kata, "satu tujuh lbey kott".
monolog dalaman, "MAKKK AIHHH!!"

okay, enough!

pictures tak banyak la. kamera aku nih malam dia kurang sikitla coz lighting tak kuat. diorang tak habis2 suruh aku buat fb. *erm..ntahla sampai sekarang aku tak berminat lagi* tengokla, bila datang moodnya, aku buatla ye. but, best jumpa kawan2 lama. tanya balik pasal diorang, lepas tu sempat pulak mengimbau kenangan lama, ihtifal la, apela. macam2. sampai aku tercakap "twiit,twiit" pon diorang pergi cakap pasal main "chop2 la" *ala..permainan waktu jadik budak hingusan dulu..hua3*

mula2, aku sampai semua kata aku lain. ustazah la, ape la. act, aku tak kesah pon. janji jangan maki hamun aku sudah. but the thing is, i admit memang dari segi luaran, a little bit of change there. but still, aku tetap member korang yang dulu. yang pemalu dan gila. hik3. cuma, ada perkara baru yang aku dah jumpa and aku nak pegang benda nih sampai bila2..sampai mati. i can say that, i already found my purpose to live.

so, dont be afraid. aku masih nabilah, bella yang sama. *even, eqha n anys pon setuju*

okay, tu je kot. secara ringkasnya (ringkas ke??) my meeting with my old friends..insyaAllah if Allah permits i'm gonna meet up with them in the future and others too!

salam..^_^  

p/s: thanx utk stalker aku yang bertanya khabar aku nun jauh dari ipoh sana. *sory ye, takde mamat hensem la. yang cantek adelahhh..ahaha*

8 comments:

...cintajihad... said...

:(
i wish i was there
Allah x takdirkan lagi aku bertemu dengan korg :(

insyaAllah, satu hari nanti :)

silentdreamer said...

btol3!!
smlm diorg tny ak npe ko x dpt dtg..
sdey btol x dpt jmpe ko.
huhu
insyaAllah nnt kita jumpe ye!!
^_^

diyana amira said...

hua
jeles2
wish i was there
=(

next time aku balek kl kite jumpe ye
insyaAllah
=)

silentdreamer said...

okay no worries miera
insyaAllah

ak doakn kte jmpe nnt ye
^_^

adilah said...

yg besar jd kecik....erm biasalah tuh...byk produk menyeliman

silentdreamer said...

adilah yg adil>>

hahaha...
btol2..
yg x untungnye kalo yg dlu kecik skg besa..
cmne tu??
*no offense*

Minn Edina said...

bestnye..

silentdreamer said...

mestila best.
jmpe kwn2 lme.
but then rndu jugak nk jmpe ko.

btw, ak bru tw nme minn edina rupenye nme watak novel versus.
ak tw pon dr kwn ak kott
x baca lagi.
:)