Sunday, 23 August 2009

this.is.just.common.adolescene.thing

assalamualaikum...

1st of all...alhamdullilah..puasa berjalan lancar!!^_^

semalam..malas gila nak pergi bazaar..hehe. tapi kan ada 1 benda yang aku perasan sekarang nih. aku dah tak rasa penat dah bila terawih. entah la..kalau kat sekolah dulu, bila nak bangun balik nak sambung terawih tu, rasa penat sangat..lepas tu, mesti keluar ayat nih; "adoi!!berapa lagi nih?! kuatkan semangat bella!!" haha..agaknya macam tu la ayat dia. hisyh2..teringat pulak waktu kat sekolah..rindula..;)

maybe sebab imam kat rumah aku tu baca pendek je kot. sebab kat sekolah dulu, boleh tahan panjang la jugak..aku memang jahat la waktu tu..nak terawih je mesti tengok siapa imam. kalau dia ni selalu baca panjang..mesti nak start terawih tu mula la mengeluh..lepas tu saja je takbir lambat..bila imam tu habis baca fatihah..baru aku angkat takbir. kalau tak buat macam tu..alamatnya tidur diri la aku.haha;0

hmm..tu la pasal terawih aku. tapi at this moment aku tengah pening dan runsing pasal study aku. memang risau sangat2. tak tahula..dalam kelas aku tu, aku rasa rendah diri sangat. mana taknya.bila test markah aku macam entah apa2.hampeh! bila aku tanya classmate markah berapa..mak aii!! markah diorang gempaq gila! aku pon tak tahu la..kadang2 rasa macam nak quit pon ada jugak. tapi, bila pikir balik..baru sem 1 dah stress macam ni..kalau sem 4 camne?

ada benda yang aku rasa..benda ni la yang buat aku susah nak paham bila study..rendah diri! yup,,rasa tu memang tebal dalam diri aku. sampai bila dalam kelas aku takut nak luahkan pendapat or tanya soalan disebabkan rasa tu..setakat ni..aku tak dapat lagi kekuatan nak lawan rasa nih..semua ni berlaku bila aku tengok betapa hebatnya budak2 kelas aku..aku rasa macam aku student paling teruk dalam kelas tu..

ermm..suka hati la nak cakap apa..aku ada sindrom budak gila ke apa ke? tapi, itu yang aku rasa..maybe ada yang kata.."entah apa2 entah budak nih..gelabah gila!!". but then, orang takkan paham selagi tak rasa sendiri kan? fortunately, nasib baik la kat kmb tu banyak aktiviti takde la kerja aku asyik layan kesedihan aku tu..at least, temporary, aku dapat lupakan..walaupun esok tu aku akan rasa lagi..

and lastly, aku nak cakap terima kasih kat member2 aku yang baik sangat bagi aku kata2 semangat..ye..thank u so much for what had all of you told me..i really appreciate it. i know deep inside your heart, you're believe in me. but i think i need time to rebuild my self-esteem. yup, this is just a common adolescene thing!!

happy ramadhan!!
*wink3*

12 comments:

mimie said...

haha yeah jgan rse rendah diri sangat, kau tu tinggi XD

silentdreamer said...

lol..
yela mie..
btol gak..
tkut bongkok lak..
hehe
:)

mimie said...

wehhh rindu gilee! asal kmb ngn tangkak tu jauh sangat ha?

...cintajihad... said...

hye bella!
happy ramadhan to0..
apa2 pun just remember Allah is always with u..
ramadhan bulan penuh berkat..mohon dan pintalah pada Allah apa keinginan dihati..

silentdreamer said...

mimie>> hmm..nk wt cne..wpon tangkak ngan kmb jauh tp hati kte xkn jauh..kn2??
hik3

nazurah>> ye btol2 nazurah!! insyaallah..aku akn gnekn bulan ramadhan dgn sebaik mungkin..insyaallah..ramadhan mubarak..!;)

durrah said...

belle,kt pon rase cm ko gak.....hebat sgt org kt sne...aku asek2 'blur' jeee....sdeh kn??kn??sdeh gile.tak sangke ko pon rase cm aku...slmt berjuang belle...kt doankn ko...igt Allah selalu, Dia pasti sentaise ade utk kite..=) i luv & miss u belle...

seribu satu kenangan said...

bella!!
salam ramadhan..
caiyok!caiyok!smoga brjaya k kat sne...

silentdreamer said...

durrah>> yeke? ko rse sme mcm kte?? erm..sdeykn? xpe2 insyaallah kte berusaha bsungguh2!!ingat allah<3

izni>> izni!! salam ramadhan jugak...time kasih! ko pon gudluck gak kt sne!!

hakimansor said...

gudluck bella!
ko bleynye.
besela,kt kan skul bese2 je.
bile tgk dak sbp nye marks,
aku pon rase rendah diri gila.
pandai2 lak 2.
tetinggal aku dlm kls.
haish.
tp kne kuatkan smangat r.
nsb aku dpt tebos kay subjek lain.
aku pon 4 sem.
ni br 1st sem.
ko blaja subjek peje?

silentdreamer said...

hakim>> waa..da lme da x borak ngan ko..ak amek byk gak la subjek..utk final IB exam 6 subjek..2 la..mmg rse rndah diri gler..kn2?? huhu..xpe2 insyaallah kte dak smakl ley wt nye..amin! dun give up!;)

hajar said...

bella!i feel exactly the same!bygkan bdak klas kte major bdak scholar mara.so sume from sbp n mrsm.at least u got straight a's.kte y rsult x seberapa nih..i cried a few times on the first week!haha.rse rndh dri gle..my housemates pn sume scholar mara.but u knw what.smpi ble nk live in the past right?so go bella!im sure u cn do it!so cn i!kte pn still in the process to build up my confidence*wink

silentdreamer said...

hajar!!!
waa..lamanya tak bertukar2 komen ngan ko!
yup!!
sedihkan..?
okay2..thank u for that..
yup sampai ble kita nak live in the past, so go bella n aj!!
success!!