Monday, 28 September 2009

beat it, bella!!

assalamualaikum....

erm..aku baru je habis training netball. penat la jugak. dari pukul 7 sampai 9 lebih. lepas training tiba2 cikgu netball aku a.k.a warden blok e panggil kitorang makan kat rumah dia sebab dia ada masak banyak sikit la..macam mini open house la.. apa lagi bantai cukup2!!haha. lepas mi sup, aku makan mi goreng pulak. air oren berapa gelas aku habis..hik3. memang melantak la gayanya. dah la aku dengan teammates tak buat cooling down terus pergi makan..haha. teruk betol!!;)

tapi, tu semua tak jadi hal. biasala tu..bagi aku benda tu normal..hehe. tapi, aku agak sedih la hari ni. tadi aku training. coach aku tu memang semangat la nak ajar. aku agak terasa sikit bila dia cakap kat depan semua orang aku ni lembab! ayat dia aku ingat..."yelah, kamu ni macam...erm..kalau bahasa kasar tu..lombab sedikit!!" wowowowowo~~ waktu tu terasa la jugak. sebab coach bukan jenis suka maki orang. aku ni pulak macam tak biasa orang kutuk depan aku. kalau nak kutuk boleh tapi jangan bagi aku dengar. senang sikit aku dapat pahala..hehe.

erm..maybe aku terasa sebab aku penat kot..punya la lari sana, lari sini, berhenti dengar dia bebel lagi..lepas tu bila dengar dia cakap aku macam tu aku rasa memang down gila la. sebab aku jenis orang yang kalau nak tegur cakap dengan elok2 mana tak betol nanti aku akan try betulkan. aku tak biasa dengan cara coach tu. memang aku pernah nampak jenis coach selamba je tampar pemain dia bila budak tu salah. maki hamun tak tentu pasal. serius aku rasa macam benda tu tak patut. budak2 tu boleh bawa berbincang.

haha..rasa macam sengal la pulak. disebabkan perkataan "lombab" yang ditujukan kepada aku boleh membuatkan aku emo sampai boleh buat 1 post. tapi nak buat macamana, this is me!!

anyway, coach, perkataan coach tu takkan buat saya putus asa..insyaallah saya akan improve diri saya. saya nak bukti kat coach saya bukan lembik, lembab macam yang coach kata. aku bukan macam tu!! walaupun saya takde la terer mana tapi saya tetap akan berusaha seteruk mungkin. aku rasa macam kamiya cerita buzzer beat..*-*. aku tak nak rasa perasaan waktu kat usim tu datang lagi..perasaan geram bila kita tak dapat perform sebaik mungkin. serius!!

ganbaremas!! aja2 fighting!! u can do it, bella!! (semangat gila...!! aku rasa macam ada api kat sekeliling aku nih..haha:)

erm..tu je kot. till next post..jaa ne~~

7 comments:

marshmallowkid said...

uit..!!
chaiyok2!! ak tau ko ley wat.. ak penah tgk ko men.. insyaAllah bley! BERUSAHA!! *mata bersinar2* wakaka

ignore je coach tu nk ckp pe.. do ur best n very best!! aza aza fighting!!

Sweet_Lolita said...

kalo sy kene ktuk cmtu pn, trase woo.. :)

pieka fyra said...

ala...
bia jela..
kalo bg coach tue maen pon blom tento dye ta lembab..
manusia mmg camtue...
chill suda~

Nabila said...

bella, good luck kasukma! aku x pegi..kui3 :)

nabilah said...

belle ttp belle yg dlu.. hihi..
bout coach uh, ko t8 it easy keh..
oya.. go0d luck!!

.n.a.k. said...

salam 'alaik
bella!!

huhu

takpe2...keep running towards the goal
btw, kite perlukan coach dlm hidup spy coach tu leh bg semangat n dorongan kat kita

Kite tau bella bukan jenis org yg cepat mengalah
Hehe... Cayalah!! All the best

silentdreamer said...

fiza>> thank u weyh!! fighting...!!*_* (mata bersinar)...kui3!

sweet_lolita>> hehe..trase gak..tp nk wt cne..hterime je.:)

pyka>> haha..nga chill la nih..teehee

nab>> bia betol ko x masuk??? padanla aku pelik nama ko ade kat list budak kasukma tapi tuan punya badan takde..nape x pegi pulak??

bilah>>thank u bil!! ak rindu r nak borak ngan ko!! thanks sooo muchh!!:)

nad>> yup!! betol3.. coach sgt dperlukan utk mnimba ilmu..! insyaallah aku x give up!!:)