Saturday, 17 October 2009

syok.laaarr

assalamualaikum...

it was a tiring day for me..! but then, it was also a great day for me.!
let me tell you the story...>>

erm..pada mulanya aku sakit hati sangat sebab benda ni berlaku dua kali di awal pagi which is bila aku excited nak cerita something kat kawan aku, dua2 kawan aku tu buat bodo je..takde feeling. nasib baik la kawan aku tu kawan yang agak jauh, i mean tak rapat la. so, sakit hati tu cuma sampai 30%.kitorang memang tak rapat sangat sebab tu la aku nak approach diorang. punya la excited..lastly, macam tuu je diorang layan aku..erm takpela aku tak kesah pon. ramai lagi member2 aku.. sombong pergi lombong la weyhhh~~

tapi, bila start je pukul 10 pagi, negative charges dalam hidup aku nih sudah menjadi neutral that is bila aku letak tapak kaki aku kat pdk bukit changgang. fyi, hari ni ada sambutan hari raya pdk tu (refer to previous post). best giler rasa bila kita dapat tolong orang and orang tu sangat menghargai pertolongan kita. rasa penat tu hilang at that moment jugak. macam tu la orang2 kat pdk (cikgu2 and budak2) tadi. bukan macam kawan aku 2 orang tu. kawan dengan budak pdk lagi best dari kawan dengan korang tau..*_*

pagi tu kitorang tolong2 siapkan makanan untuk jamuan. kitorang buat sandwiches dengan cocktail. cocktail laku tuuu!! credit to fiza..wa caya sama lu!!^^ then, bila start je majlis tu, kitorang tolong serve tetamu kat situ. tempat ambik makanan tu jadi port kitorang.!!hehe. makanan tak yah cakap la..banyak giler.!!! meh sini aku bagitau nasi himpit, kuah lodeh, kuah kacang, kek, kuih, rendang, cendol, dadih, laksa, and menu yang aku rasa paling menambat hati guests is AYAM GORENG!! seriously, memang aku pon terliur tengok ayam tu. sekali pandang macam ayam kfc!! sangat crispy..!! yummy!!

sepatutnya, kitorang kena buat persembahan tapi tak jadi. budak2 laki pergi menyanyi karaoke lagu raya. haha..actually, diorang terpaksa..nyanyi pon ermm entahla..hoho.^^ waktu kemas2 tu aku jadi minah jual cendol kejap kat situ.hik3. aku rasa lepas ni boleh la bukak kedai cendol..haha:) after berapa jam tu, kitorang tolong kemas balik. seriously, waktu mengemas rasa best sebab semua orang tolong menolong..! everybody try to give their own best to make sure that the place is clean and tidy!! tak pernah rasa mengemas tu satu benda yang syok macam tadi.hik3.

finally, pukul 6 kitorang blah dari situ balik ke kmb. dapat la makanan lebih majlis tadi..^^ save duit..! last words, thank you very much to pdk bukit changgang for inviting us. we were really glad to help..! nanti jemput kitorang lagi!!^^

p/s: gambar2 tak dapat tunjuk..semua pics dalam kamera orang. aku takde kamera. kalau aku baik aku letakkan ye..^_^

till the next post..jaa~~

5 comments:

...cintajihad... said...

rajinnya cik bell ni update blog..
bgs2..keep it up..sbb aku baca:)..just xleh slalu nak komen coz tenet xlaju mana..huu..^^

Atiqah Hanis said...

waa~
really exciting!
sebb ade makan2!!! ngeee :)

silentdreamer said...

nazurah>> erm..besela tu..bila sampai mood nak update..mmg akan sangkut la aku ngan laptop nih..hik3

tqahanis>>mmg best makan2!!:)

pieka fyra said...

wei! ta tinggal sket tok ak kew??

silentdreamer said...

ala...sory fyra..da abis lorhh~~-_-