Tuesday, 8 September 2009

HE knows everything~

assalamualaikum...

hari ni entah la rasa kecewa sangat..bukan sebab putus cinta ke..tak dapat sahur ke.. tapi sebab tests tadi...huhu. sedih la tapi tak nangis lagi..(da penat da..hik3). so, the story is today i had economics and biology tests. bukan final exam ke ape tapi test je.. mesti korang kata "ala..baru test.." kan2? memang kalau aku pon macam tu jugak...:)

tapi, apa yang aku sedih sangat bila kita berusaha sedaya upaya..(padahal test je kan.?) tapi, last sekali, benda tu tak membuahkan hasil. a.k.a aku rasa, usaha yang aku buat tu tak berbaloi pon. kecuali ada la sikit yang berbaloi..itupon tak sampai 20%. aku rasa macam sesak gila dada aku bila aku habis buat test tu..sebab aku rasa macam not worth it! punya la aku baca siang malam 2 hari berturut2 tapi 20 minit test tu macam takde hasil je..macam takde perubahan. seriously memang frust sangat! rasa macam tak nak baca buku lagi pon ada jugak..rasa macam nak set otak aku nih.."buat apa ko baca buku ni kalau nanti test pon markah macam tak study je..!" arghhh..sakitnya hati..!

memang..rasa tak puas hati membara dalam hati aku nih..tapi masalahnya aku tak tahu aku nak tak puas hati dengan siapa.? dengan kawan2 aku..diorang memang takde kena mengena. basically, memang rasa macam nak marah orang tapi tak de orang yang bersalah..camana tu??

actually, sejak aku masuk kmb nih, memang banyak kali dah aku rasa feeling nih. kadang2 aku rasa feeling ni dah bersatu dengan aku. lastly, solutionnya aku buat bodoh sebab aku geram kat diri aku sendiri. aku tak tahu mana salahnya. aku dah berusaha seboleh mungkin tapi hasilnya tak memberangsangkan langsung. hajat di hati nak dapat high marks tapi kalau benda ni asyik berlaku je camne?

*sigh* aku pon tak tahula mungkin aku ada masalah kat mana2 ke. ataupon ada hikmah di sebaliknya yang aku tak nampak sampai sekarang dan aku tertanya2 bila aku dapat nampak hikmah tu.. miracle..benda tu sejak sekolah rendah aku nak benda tu berlaku dalam hidup aku. tapi makin lama aku rasa benda tu tak wujud. so, aku rasa aku just hidup untuk berusaha dan berserah je..

tapi, aku tak suka hidup macam ni. aku nak jugak rasa jadi budak dapat high marks. nak jugak jadi macam classmates aku yang pandai2 tu..yang senyap je dalam kelas tapi sekali test keluar mesti gempak result dia..teringin sangat! so, aku dah cuba tapi kenapa tak dapat? kenapa? aku bingung..tak tau nak comfort macamana lagi diri aku. puas da aku fikir dan aku akan still berfikiran positif..insyaallah!

so, bila aku jumpa ayat nih..aku rasa sedih sangat. terharu pun ada jugak. memang tepat untuk konflik jiwa aku nih..(-_-)

Oh, Allahu Rabbi
He always knows what's the best for my life
He always know what I need eventhough
He didn't give what I wanted
Because I know not everything I like is good, and not everything I loathe is bad.
Sure.
He does know everything.
And....
Alhamdulillah
He destined me a path that carries out a hidden meaning beyond.
And I will be always seek for the best from Him
And ask for the smoothness and calmness in my life.
Syukran, Ya Allah!

aku jumpa ayat ni kat blog kawan lama aku. aku tak tau la kalau dia ingat aku lagi ke tak. tapi, aku still ingat dia. erm..tak kesah pon. but still, these words means a lot to me! deep inside of my heart..

till then..jaa~

4 comments:

durrah said...

belle!
kt pon cm ko gak..
aritu kt pon ade test jgk..
but be4 cti seminggu tu..
kt pon cm ko,study pnat2,
siang mlm,
but then ble exam,cm org tak blaja je..
tak leh wat jgk..waaaaaaa=(

mimie said...

belle!!! i know you can do it! jgn putus asa keyh. kite kan same same nak berjaya! doa byk2 bulan puasa ni. bukan sng nk tgok aku bersemangat mcm ni

Sweet_Lolita said...

dear..jgn sedey2..leh usaha lg next test oke..gudluck.. :D

silentdreamer said...

dura>> btolkn..erm..xpe2..kne brusaha ag la nmpknye~ insyaallah kte boleh buat!amin..

mimie>> mie!! thanks a lot!!dear~ u lift me up!thanks for time and ur words..

sweet_lolita>>okay2..thank u so much!kamu sgt mngambil berat..<3