Thursday, 21 May 2009

continue.my.friend.topic.

assalamualaikum..

okay, as the title said, aku baru habis baca blog semua kawan2 aku. nazurah dengan jodoh, ima dengan pakaian, diba dengan singing dream dia, qila pulak dengan cinta islamiknya, tapi qila kenapa tak boleh bukak blog lagi satu?? invite la aku..huhu;(

move on..aku pon baca la blog aj a.k.a hajar. aj, aku promote ko nih..(hehe). aku memang setuju gila dengan apa yang dia kata. ada satu hari, tak silap 2,3 hari lepas. aku bosan then aku tekan remote astro cari apa benda best nak tengok kan..then tekan tv1, ada national geographic pasal senjata2 moden sekarang and in the future. macam best je, so, aku pon layanlah.

rancangan itu cakap la pasal US buat weapon canggih sekarang ini untuk menentang terrorist. hmm..macam biasalah, like what hajar said, mestilah terrorist itu refer kat orang islam kan..diorang tunjuklah gambar 911 itu..then gambar bombing subway kat london itu..next, gambar pemuda2 islam kat iraq palestin pegang senjata besar yang boleh tembak aeroplane kat udara..ala lupa la nama dia (hehe).

aku pun macam dah immune dengan media2 barat cakap pasal islam terrorist nih. sakit hati itu tak payah cakap la. tapi, aku masih boleh layan lagi national geographic itu. aku pon layanlah. dia tunjuklah kalau ada peristiwa 911 itu, US tak risau dah sebab diorang kata dinding2 bangunan2 kat situ takkan runtuh sebab diorang letak chemical kat dinding itu waktu cat. (whateva la..)

then, masuklah satu part nih..dia kata diorang dah buat senjata untuk melawan terrorist nih yang sanggup mengorbankan nyawa orang tak bersalah seperti ISRAEL. wahh..waktu itu, aku memang meluat gila tahap dewa. benci, geram, semua bercampur2. panas je aku tengok diorang dok bela JEW2 itu. dan2 bapak aku lalu kat living room, terus la dia sound balik kat tv tu..(walaupon orang national geographic itu tak dengar)..

Diorang punya ayat nak kasihan kat JEW2 itu memang buat aku menyampah nak mampos! lepas itu, aku tak tahan sangat, aku tutup terus tv itu. aku naik atas terus pergi mandi. lagi best (haha). sekarang ni media2 kat tv nih tak boleh caya sangat, betol tak? baik dalam atau luar..(??)

hmm..itu je kot. saje nak lepas geram kat sini. aku doakan kesejahteraan umat islam seluruh dunia, dunia akhirat. insyaallah kita semua berjaya di dunia dan akhirat..amin..;)

5 comments:

insani said...

huhu..thx ye sudi dtg jenguk blog..hehe..sje je private kn blog lg stu 2..cian kt korg nk kne lyn due2 blog..hehe..nyway bese la org yahudi...dye akn membenci kte smpilah kte stuju nk ikut agame dye..n jgn harap la bende tue akn terjadi yahudi skalian~nauzubillah...

smoga kte umt islam akn meneruskn perjuangan menegakkn agama tercinta~ameen...

hajar said...

omg!bella promote kte!
hahaha.tnx bells!(sounds like bella dlm twilightkn?)

...cintajihad... said...

sama2 doakan kesejahteraan umat islam di seluruh negara..ameen..

btw jgn lupa janji Allah..

islam pasti bangkit lambat laun:)

ImaZahra said...

Aminn!

v(^o^)v

silentdreamer said...

qila>>insyaallah!!;)

hajar>>yeke?? waa..epinye. ak mmg t'ingin nk de kaitan ngan bella twilight..kui3(berangan je..;)

nazurah>>ye btol!! islam pasti bangkit.!

ima>>amin..;)