Monday, 31 May 2010

S.U.B.H.A.N.A.L.L.A.H

#1

#2

#3

#4

#5

aku memang suka melihat view2 macam ni
btw,
ini tempat family day yg baru aku pergi.
aku tangkap sendiri.
nak ambik pics ni, mintak permission aku dulu!

okeyh actually,
maghrib tadi baru sampai rumah
penat tapi bersemangat nak mencantikkan blogku
"Allah itu cantik dan sukakan kecantikan"

bila aku bersama persekitaran macam ni
aku rasa tenang yang amat
setenang air kat dalam gambar ni
mana taknya,
kita sedang dikelilingi oleh makhluk2 ALLAH yang sedang berzikir mengingati ALLAH.
masyallah~~

aku rasa malu sangat bila melihat orang2 kat resort tu. semuanya kaki karoks belaka. memangla me'release'kan tension, menguatkan silaturahim. tapi, kalau dah melolong sampai pukul 3 pagi. ganggu orang nak tido. ganggu orang nak baca ayat2 Alquran and doa sebelum tidur.
aper cer??

rasa benci plus menyampah bila orang tengah solat maghrib berjemaah then dengar orang duduk gelak2 berdekah kuat gila.
habis hilang pahala aku.

life orang2 kat resort tu..24-7 karaoke saje. terpekik terlolong. aihhh~*sigh*
even nak buat kat tempat lain pun, karaoke machine tu dijadikan necessity.
aper barang??!!

and lastly, rasa sedih sangat, bila kita hanya mampu membenci dalam hati. zero action untuk menegah benda tu. arghh~ teruknya aku nih!!

malu sangat bila pikir manusia2 jahil dikelilingi oleh unsur2 alam yang sentiasa mematuhi suruhan ALLAH.
padahal kita ada akal and mereka tak ada!

itu yang aku pikir bila aku kat situ.
itulah yang membuat aku critical sangat dengan event nih!!!!

salam.......-_-

5 comments:

AnAk iBu said...

karoks? karaoke kahh??

tu lah.muhasabah diri.
thanx bella..! ;)

silentdreamer said...

yup2!
karaoke karaoke
*_*

ur welcome!!
^^

fieda said...

bella! nice pic anyway. ade talent. love ur words too. nice expression. keep it up!

Atiqah hanis said...

nice post kawan,
heheheeh anyway..
sy dah tukar link :)
just click my name above
cheese!!

silentdreamer said...

fieda>>

time kasih wahai mmberku, fieda!!! hehehe. arigato~~ bow 100x (adeyh patah pinggang aku)
^_^


atiqah hanis>>

thank u so much!!!!
okeyh,!
^_^