Sunday, 20 June 2010

LA!!

assalamualaikum..

alhamdulillah segalanya berjalan lancar. lagi2 this week busy dengan MPI. walaupon, pada mulanya, banyak benda yang menyesakkan kepala tapi akhirnya alhamdulillah, banyak sangat pengajarannya. dari kembara kubur, perbandingan agama, malam bidadari, ceramah, solat di padang, lagi2 "gimik"nya. cukup untuk aku mengingatkan mereka di palestin.

before this, aku dah bagitau pasal result aku. sangat sediihh!! sampai tak terkata apa2. nampaknya impian aku ke UK tak dapat kot. bye2 UK! ramai lagi yang resultnya lebih bagus dari aku. hello NZ!!

untuk menyedari hakikat berkecainya impian aku amatlah perit.
seperit-peritnya!!
aku selalu ingatkan diri aku bella, kau perlu usaha lebih lagi!

tapi, kadang2 ada masanya, aku terpikir,
sampai bila nak usaha nih?! penat dah nih!!

semalam aku berborak dengan roomate-ku,
satu benda terlintas,

saudara2 kita palestin tidak pernah putus asa..tak pernah sekali pon!!
padahal mereka dah berpuluh-puluh tahun macam tu!!
dan mereka tahu mereka tahu mereka kena berjuang dengan yahudi zionis hingga kiamat. 
dan mereka tak pernah menyerah kalah!!

*bella, malu la weyhhh!!*

aku tak boleh la when it comes to palestine thingy, aku cepat emosi!!
cause it really touched me.
betapa bertuahnya mereka syahid dan bahagia di sisi ALLAH.

click.if.u.want.to

cerita malam tadi benar2 membuatkan aku 'luruh' dalam di dalam saf bersama2 rakan2ku. masing2 dengan sebab masing2.

the main thing here is remember bella, never ever give up!! insyaallah. the words G-I-V-E U-P will be deleted in my dictionary of life. keep working as ALLAH never stop loving us and giving us all the happiness in life.

 "Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui " Al- Baqarah : 216
*kredit to KD*

till then, jaa~~

4 comments:

Rara Nasiha said...

bella.never give up ya!:)

silentdreamer said...

thank you sooo muchh!!
may allah bless you!!

rabiahadawea said...

salam dik...

never give up!
Always do ur best coz success will be achieved as da result of willingness to do da best=)

2:214 n 30:0...u can do it!

silentdreamer said...

jazakillah kak ada!!
rase rndu pulak nk usrah ngan akak..
huhu
bila akak nak dtg kmb nih??