Tuesday, 13 April 2010

kering.sekering2nya~~

assalamualaikum...

pukul 9.13 malam. aku masih berada di surau blok. entah kenapa, aku rasa macam nak lepak kat sini. mungkin sebab aku tak sedap hati kot. aku pon ambikla lappy aku bawak datang surau blok. fyi, surau blok aku seberang bilik aku je. tingkat yang sama.

minggu ni, tak tahula kenapa, tapi, aku rasa sangat kering hati aku. jiwa aku kosong. tak basah pon. aku tak suka. benda ni buat aku rasa susah hati. aku tak rasa hati aku ni basah. sejak balik dari kem jpam last weekend, memang aku jauh dari "pinky" aku. bawak je tapi tak sempat baca.

1 hari ni, aku susah hati. tak selesa. rasa kosong. panas la. ngantokla. peenatla. macam2 aku mengomel. tadi, waktu 'coolsem' pon, hati aku tak terbuka sangat nak mendengar. aku sibuk melayan majalah solusi dengan novel saidina umar member aku punya, chalim. aku rasa aku jauh. ahhhhh aku tak suka perasaan ni. 

ye. aku mengaku semua ini benar belaka.

lepas aku solat isyak. aku dah kata dengan diri aku, nak baca "pinky" jap. then, ada something which is kalau ikutkan keadaan boleh jadi aku takkan baca pinky. tapi, bila aku keluar dari surau, aku nampak tulisan kat whiteboard, tempat kitorang suka conteng2 ayat alquran. 

"Dan tepatilah janji dengan Allah apabila kamu berjanji dan janganlah kamu melanggar sumpah setelah diikrarkan, sedang kamu telah menjadikan Allah sebagai saksimu. sesungguhnya Allah mengetahui apa yang kamu perbuat"
16:91

so, lepas dah habis tu, aku pon balik ke surau baca pinkyku yang dah lama aku tak sentuh (teruknya aku!!!) then, sedang aku baca maknanya, aku jumpa satu ayat nih...

" .........sesungguhnya Allah selalu menjaga dan mengawasimu" 4:1

awww...terharu. sebab selama ni aku pikir bila aku jauh dariNYA, bila hati aku kering, Allah takkan pandang aku dah. tapi, aku lupa Allah itu Maha Penyayang, Maha Pengasih, Allah itu sangat sayangkan hambanya. kenapa aku teruk sangat sampai boleh melupakan Allah yang sangat menyayang aku. whyyyy??

tak ke teruk aku nih..! pengajaran buat aku dan kita bersama. before this, aku asyik memikirkan benda2 yang memenatkan otak aku and aku tak tahula aku niat kerana Allah atau tak. sebab semua kepenatan aku tu akan pergi begitu saja tanpa meninggalkan sebarang kebaikan. macam air je.

erm..cukupla. aku tak nak bermadah panjang. cukupla takat aku dah rasa lega nih. seriously, blog ni banyak mengubat hati aku. aku sayang blog aku!!! muahhh!!!
^_^

2 comments:

duniaku said...

alhamdulillah bella:)
ALLAH tu kan sntiasa mnyayangi hambaNYA..fyi,ak pn pnh rse mcm ko
dn tak ske prasaan tu kan2...

silentdreamer said...

yup!!!
thank god aku jumpe org yg faham
really appreciate that
izni da lme tak borak la
rindu
hehe