Wednesday, 10 June 2009

yeay!!

assalamualaikum..

okay..dah lama dah tak bercerita pasal hidup aku nih. aku dah lama tak update sebab aku pergi bercuti di utara semenanjung. best giler!! ;)
mula2, aku balik kampung. then, aku dengan family aku seramai 27 orang pergilah berseronok di pantai merdeka. so, kitorang duduk kat chalet kat teluk nipah. nama chalet itu juwita chalet. kecik je tempat itu. so, bilik kat situ ada 6 bilik. memang better untuk rm75 1 malam. so, kitorang booking semua 6 bilik itu. memang rasa macam chalet itu kitorang punya la. sebab chalet itu dah penuh. so, kitorang la yang conquer area chalet itu. sampaikan pejabat dia pon tutup. just kitorang je yang ada. haha;)

chalet kitorang itu macam tinggi sikit. kalau turun tangga kat bawah itu memang pantai dah..memang syok gila. lagi2 waktu solat jemaah kat pondok luar. scenery cantik beb!! rasa best owh angin pantai. tapi, kalau solat subuh memang seksa sikit la sebab ada banyak giler spesies serangga nih. dia macam adik-beradik nyamuktapi bukan nyamuk. family aku panggil benda itu "agas" tapi kalau pronounce "agaih". (yelah..family aku utara..tapi aku je yang tak reti speaking utara..haha) benda itu sekali ketik memang gatal gila.!!

memang syok gila la weyh!! yang family member laki2 lak, diorang pergi memancing naik bot pergi pulau ape entah..lama la gak dari petang sampai tengah malam..dapat pengalaman!
makan, tak payah cakap la memang aku membesar la kat situ. kerja makan je..haha;)
okay, cukup la aku membebel.
laut kat situ..
pantai kat chalet kitorang itu..
best gila..makan ikan bakar cicah air asam..yum2!!

ni pulak family kecik aku yang tak abis2 nak mandi pantai..aku kecik dulu pon camtu gak!!hehe

aku nak mintak maap dengan member2 yang aku tak layan call dan mesej2..sory sangat2!! aku tak sempat nak layan handset. lagipon, aku takde duit nak topup..gomen ne!!;)

4 comments:

durrah said...

weyh~mase kt g p.pinang aritu,
kt pon ade singgah kat pantai merdeka..
best,,best!!
ko naik x bot yg g ke tg dawai tu?
yg ade byk gile ikan bilis,mcm2 la hasil2 laut..
=p hee,,btw,ble hang g sne?smpi ari ape?

hanis said...

weeeeeeee~
bestnye!!

Asyraf Abdul Rahim said...

macam lagu jinbara je pantai merdeka tu. cinta pantai merdeka.

mesti tempat muda mudi bercinta. :D

oh ramai tol sampai 27 org tu. main bola sepak pantai pon boleh. huhu. :)

to durrah:
bukan hang 'g' , tapi hang 'pi'.

parent kite pun org utara. tp kite xtaw ckp utara. paham je. :P

silentdreamer said...

durrah>>oo..ak x nek bot g tnjung dawai 2 coz bg pluang kt mak2 bpk2 sdara ak..agpon dorg de duit..hehe;)

hanis>>bezt sgt!!

asyraf>>pantai 2 lebar tp x ckup space la nk men bola..hehe. hmm..same la kte paham je loghat utara tp ble ckp hampeh!! haha;)