Sunday, 3 October 2010

second.place.

assalamualaikum..

Alhamdulillah, Allah bagi kemenangan yang terbaik buat kami. walaupon kami tak dapat gelaran juara tapi nombor 2 pon dah kira yang terbaik. mana taknya, last year, kami tak dapat masuk semi final pon. alhamdulillah tahun ni dapat masuk final.

out of 6 matches, 5 we won, but the last one, we lose with 19-16. 3 points different. but, it's okay. as we believe in each other, we still the greatest team ever!!!

thank you so much to our coach especially, which is coach azmi. aku rasa dialah kunci kejayaan kami. players tahun lepas dengan tahun ni banyak yang sama tapi sebab tunjuk ajar coach kami dapat jadi jauh lebih baik dari dulu.

not to forget, friends, teachers and thank you very muchhh to the supporters! serius rasa malu gileerr panggil supporters suruh sokong tapi kalah. soorryy yee!!
kami pon tak sangka boleh kalah waktu final.

syukur sangat Allah beri kami kemenangan di akhir tournament. sepanjang hari, boleh dikatakan match2 semua sangat mencabar. bayangkan, 1st game hari ni, 20 minit main dalam hujan. 2nd game, 30 minit and last game [final] main 40 minit bawah terik cahaya matahari. tak kira lagi injury. hehe.

biasalah tu. tapi, aku rasa waktu peperangan umat islam dulu, mereka mestilah jauh lebih teruk dari ini. bila fikir balik, tabik spring dekat pejuang2 islam dulu. nampak sangat kebergantungan mereka terhadap Allah sangat tinggi.

harapkan aku nih, nak ingat Allah sewaktu main netball pon.. selalu jugakla lupa. haihhh..teruknya. takpe, kita try slow2.

okay, semua orang penat. blok aku senyap je sekarang nih. semuanya tidur keletihan. and aku baru je habis tengok "ketika cinta bertasbih 1 & 2". ni semua gara2 jannah buat promo kat aku waktu dinner tadi. hehe.

part paling best waktu Ana tanya nama Azam tapi Azam jawab "Abdullah" and terus blah naik teksi. (nampaknya samalah fav scene kita jannah..hik3) serius, teringat cerita sahabat nabi, Uwais Al-Qarni yang tak suka namanya disebut. lalu, bila sahabat bertanya namanya, dia menjawab "Abdullah". best cerita dia dengan ibunya and cerita dia nak sangat berjumpa dengan rasulullah. korang cari eh ataupon tanya member.

okay, permisi dulu ya. salam.
^_^

5 comments:

...cintajihad... said...

menang kalah adat bertanding
apa yang penting, pengalaman :)

tahniah !

silentdreamer said...

thank u nazurah!

erm..btol3
coach aku pon kate yg penting pengalaman bukan kalah atau mng

^_^

aunihannan. said...

Ye,,, betul tu bella...yg pnting experience dan bdn yg sihat dan cergas... masihkah anda ingt 10 muwassofat tarbiyah? qawamul jismi... tubuh badan yg sihat... chaiyok2 netball...hehe

silentdreamer said...

thanks auni
insyaAllah ingat selalu..!

Shasha Ginny said...

nak cte tu la!