Thursday, 7 October 2010

this.is.what.we.need.

assalamualaikum..

perghh.mata memang mengantuk sekarang nih. tapi tak tau sebab apa, nak jugak share something dengan readers. now, pukul 1 pagi and aku baru je habis menggosok baju untuk ke kelas esok. *wahhh skemanya ayat!* sambil2 tu, dengar la lagu mp3. sami yusuf hasbi rabbi. muziknya memang total arab. rasa nak menari pon ade tapi mana boleh lagu ni pasal Allah.

then, lirik yang paling melekat terlekat kat dalam otak aku nih which is sampai sekarang aku ponder.

"ma fi qalbi ghayrullah"

meaning??
takde apa dalam hati aku kecuali Allah.

wuissyy..susah kan nak buat apa yang lirik ni cakap. lagi2, penyanyinya mesti kena buat. kalau tak, ingat lagi surah saff ayat 3-4. Allah benci mereka yang cakap tak serupa bikin.

seriously, lirik ini memang memberi kesan yang mendalam. buat aku reflect sejauh mana keadaan hati aku sebenarnya. betul2 ke takde bende lain kecuali Allah?? erm..tanyala diri sendiri.

tapi, kalau kita rasa macam apa yang lirik ni bagitau setiap masa. for sure, hati tak pernah kering. kerana dengan mengingati Allah, insyaAllah semua benda akan selesai dengan satu persatu.

bella, please make it happen!! you have to, dear! beruntunglah sesiapa yang telah merasakan betapa nikmatnya cinta Alah terhadap kita. i wish i can be like that forever. takpe bella, slow2 ye. insyaAllah boleh..!!

okaylah, mata dah layu nih. tunggu masa je nih nak tidur. sampai situ je kot, ja

3 comments:

hakimansor said...

wow,ske post ni!

bella,aritu aku drive g banting taw,men random je g.
aku xpna g sane n saje jela.
bapak besar n sesat aku weyh!
tp aku nmpak KMB ko tu!
bangga2! walaupun aku xdpt msk sane.hehe
aku then g raya uma kwn n g tempat SOSILAWATI!

silentdreamer said...

yeke? ak igtkn ko takut nk dt sni (banting) sbb kes tu..
asal x masuk? boleh melawat aku..haha

^_^

Shasha Ginny said...

:) Allah fills our heart :)