Friday, 27 August 2010

photography

assalamualaikum...

alhamdulillah. sampai juga separuh ramadhan. thank you Allah.
current addict : mesut kurtis burdah (ni semua gara2 ainah..x henti nyanyi lagu ni..huahuahua)

satu hari nanti,
bila aku ada duit yang banyak..
akan aku beli sebuah kamera yang berteknologi tinggi
seperti mana yang selalu dibawa oleh budak2 photography club kmb tu..
tapi aku tak nak besar2 la.

tapi kenapa eh??
sebab fyi waktu aku kecik2 ambition aku nak jadi translator and photographer
amacam? pelik tak?? hehe
but still, minat aku terhadap gambar2 ni tak pernah putus.

akan ku beli suatu hari nanti
akan aku rakam setiap penciptaan Allah di bumi ini
akan aku rakam setiap kejadian Allah di muka bumi ini
akan aku buktikan bahawa jika muslim itu benar2 beriman dan beramal soleh, dia akan memahami hakikat alam yang sebenar
hakikat alam itu ialah makhluk Allah juga
hakikat takdir itu yang merupakan hak Allah semata-mata

setiap unsur alam yang ditangkap merupakan bukti betapa indahnya ciptaan Allah
tak ada yang dapat melawan
jika ada yang dapat mencipta..hanya seorang pelukis yang meng'imitate' alam semulajadi
tak kesah...imitate atau inspire from the surroundings
itu bukan krisisnya

apa yang pentingnya
aku suka jika suatu hari nanti
gambar2 yang aku tangkap membuatkan ummah mengenal kembali siapa tuannya
mengagumi setiap penciptaanNya
memikirkan masalah ummahnya

    in a simple words...
bilamana mereka melihat gambar2 itu, mereka kembali kepada tujuan hidup mereka.
back to their basic of life..!

p/s: aminnn...

2 comments:

ainah mahani said...

BELLA!!!

aku just nk gtau ko..
aku tulis post baru aku baru aku bacer blog ko.. hehehe. :P

aku bangga sebab aku berjaya menyalurkan semangat lagu tue kat ko ngan suraya.. :D

together we make the world a better place to live in under the shed of taqwa

selamat beribadah + bermujahadah!!!

owh.. before aku luper.. tanx sbb bg tips kat aku before aku oral aritu!!! aku buat cam aper ko suh !! tank you BELLA!!!

silentdreamer said...

ur welcome ainah!!

i admire ur spirit ainah!!

lets get together and build our ummah!

ish azizan aw mut syahidan!!