Thursday, 9 December 2010

woohoo!

assalamualaikum..

mungkin title ni sgt exaggerate tapi itulah perasaannya bila dah sedar saya sudah lepas sem 3 IB!! erm..walaupun, EE and TOK essay tak siap lagi. but i'm glad, glad coz already arrived at this level.

seriously, compared to the first time i came to kmb, i was a different person. try look at my first post you will know who am I before this. veryyyy die hard fan of JK world.

but, now, eventhough rasa tu selalu jugak datang but i have to be strong to maintain myself to become an "INDIVIDU MUSLIM". currently, aku kat kampung in perlis indera kayangan. tenang sangat kat sini. lagi2, bila dah lepas segala ketegangan exam kat kmb tu.

but, apparently, aku belajar benda lain waktu nak exam sem 3. aku belajar untuk just berusaha kerana ALLAH and at the same time, not bother about the result. just work for ALLAH and let ALLAH decide the result or us coz ALLAH knows the best for us.

insyaAllah next saturday (malam) baru sampai kl. aku dengan adik laki akan stay here without our parents and little sister. it's just me, my bro and my grandparents!! my little sister will be going to USIM later for program permata insan. 

okay, semalam aku baca satu buku nih dan aku belajar yang kita sebagai youth kena banyak bekerja. bak kata siapa entah, bekerjalah sehingga kita pasti kita mendapat rehat yang terbaik di syurga nanti! 

insyaALLAH, we'll work for it! tarbiyah dzatiyah! empower your inner strength! your iman! 

okie dokie, got to go! jaa~
^_^

2 comments:

AxL Farhan said...

JK tu ape? btw, i felt the same way time exam sem haritu..i mean, kalau nk result mmg dh x smpat la mmndngkan mase yg singkat kan..huhu

silentdreamer said...

JK tu japan korea

dulu, i got this japan korea addiction..
hehe

yup2, exactly! x smpat..pikir buat yg tbaik je. hehe

all the best for ur university! ak doakn ko dpt slh satu u tu..amin