Wednesday, 15 December 2010

datang.bertubi-tubi.

assalamu'alaikum..

1,2 hari ni perasaan ni datang bertubi-tubi. macam syaitan kena jamrah la rasanya. (sangat hiperbola..) perasaan apa nih?? rindu jahiliyah datang menusuk lagi. (memang tak boleh blah ayat...)

lagi2, bila nampak used-to-be favorite korean drama masuk kat 8tv. nampak je muka2 used-to-be favorite character2 tu terus sentap ahh. serius, aku kata syaitan tu memang bersungguh-sungguh nak tarik kita ke neraka. ye, waktu tu aku monolog dengan diri aku;  jk drama tu salah dan melalaikan tapi ada satu part dalam diri aku tu kata.."warghh..aku nak tengok!"   

tapi, nasib baiklah drama tu dah habis tengok. so, takdelah kuat sangat rindu tu. but still, kalau ada drama tu season 2 (sebab waktu aku tengah gila dgn jk nih, diorang kata nak buat 2nd season) atau ada drama guna used-to-be most favorite hero tu, parah jugak nak kena tahan diri nih. 

aku tahu aku kena bergantung kuat dengan Allah sebab Allah yang izin perasaan tu datang kembali. bella, kau kena banyak lagi baca, dengar, tadabbur, hayati, sharing. sebab itu je yang mampu buat untuk aku jadi strong. aku tau, semua orang ada jahiliyah dia sendiri, termasuklah aku. so, sendiri mau ingat la. 

i'm still fight against it and pray that i'll not fall in it again!

ada satu lagi yang ganggu aku, tapi, aku buat derkk je kat benda nih. and aku nak orang tu tau syaitan guna benda yang kau bagi untuk aku selalu tak khusyuk dalam solat. so, boleh tak jangan buat lagi. aku tak marah cuma aku mintak elok2 kat ko, okay?!

to member2 smakl aku, aku rindu nak jumpa korang! dekat 2 tahun, aku asyik usha gambar korang keluar je. bilalah Allah nak izin aku jumpa korang??

to member2 sekolah rendah agama aku, aku suka tengok tweet korang. so, selalulah 'tweet'kan diri eh?!

to member2 kmb and my dear akhawat, aku nak jumpa korang.!! tak sabar nak balik kmb sebab nak jumpa korang (kalau tak sebab korang, aku tak nak jejak pon kmb tu, homework bertimbun2 lagi..hehe)

okay folks! got to go, bubbye!

6 comments:

chal said...

bella,

bla kita sedar dan percaya hanya Allah yg kita kejar, x de jahiliyyah yg kita rindu, biiznillah
keyword: sedar dan percaya!!!
mantapkan dua tuh, insha Allah dipermudahkan...
haish, buku fikrah bertimbun dengan maut yg kejar, mana sempat nak tgk tuh :p
betul, kalau bukan sebab dakwah, x ingin aku jejak ke banting :)

atiqahazmi said...

"kalau tak sebab korang, aku tak nak jejak pon kmb tu" ini sangat mengharukan. Wey, kau tgk sang murabbi wey, kalah cita korea tu

aimirokis said...

like like.

...cintajihad... said...

rindu jugak :(
lama sangat :(:(

silentdreamer said...

chalym>>
jazakillah chalym! insyaAllah aku ingat apa yg ko ckp tu..^_^

atiqah>>
tu la..aku nak sgt tgk tp kat perlis nih lmbat sgt loadingnye.. insyaAllah kat kl aku tgk eh.

aimi>>
aku berdouble2 like-nya..hehe

nazurah>>
betol3..rindu sgt nak jumpe!!
~_~

mimie said...

belle <3 rindu kau tapi kan. Ada hikmahnya Allah belum izinkan kita jumpa. Aku rasa mcm tau kenape tapi one day. We should meet sister. Love you :)