Sunday, 21 February 2016

Fireworks.


Kau tahu kenapa fireworks cantik sangat?
Sebab dia menyinar dalam tengah pekat malam
Takde apa yang kita lihat selain dia
Memancar sinar sampai ke hujung mata kita
Saat kita lihat dia berkembang menerang
Mata kita makin terbuka
Mulut kita pun terbuka ternganga melihat keindahannya

Cahaya
bersinar
memang fitrah manusia suka cahaya kan?
Boleh bayang bila kau jumpa Allah kat dalam syurga?
Subhanallah really amazing kan.

Nur
not just hidayah
it means happiness as well

Dengar buat benda ni rasa macam best nama ada Nur
It means happiness
Buat rasa kehadiran aku di dunia somehow berguna pada manusia
Sempat buat manusia gembira
Dan aku harap hingga selamanya
Paling penting buat Allah gembira

Daie pun begitu kan
Rasulullah tak pernah orang lihat rasa duka
Ke mana sahaja dia pergi
dia bawa cahaya
cahaya itu be it as a hidayah which means satu happiness
Eternal happiness mengenali Allah itu
Sebab itu ada orang kata, "Happiness is the truth."
(Tapi kadang2 aku bantah gak sebab ada kebenaran dalam bentuk kepahitan, bukan.)

Terus menjadi cahaya buat umat di luar sana.
Bukan awan hitam menggelapkan hati manusia.

Adios
Salam.

1 comment:

Aini Shah said...

Hi, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@my.zalora.com I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)