Saturday, 18 July 2009

my.new.world!

assalamualaikum...

finally, dapat jugak aku merepek kat sini. dah lama dah tak menaip laptop..kan lappy??;)
hmm..setakat ni kehidupan aku kat KMB nih okay lagi..belum di tahap stress or tension boleh buatkan aku gila..fyi, aku sekarang tengah buat IB kat KMB for the next 2 years.. selalunya, orang memang tak tahu IB tu apa kan?..actually, aku pon macam tu gak..hehe;) first time aku masuk KMB memang no idea langsung pasal IB. yang aku tahu, study buat foundation for biotech..that's all. tapi, sebenarnya memang lain dengan first thought aku tu.

okay, basically, IB ni diploma. macam a-level tapi lain sket. kalau a-level, subjek cuma 3,4 je kan? (betul ke ha?? aku juz cakap apa yang aku dengar dari mulut orang). tapi, IB ni ada 6 subjek tapi tak termasuk agama and warisan (subjek macam sejarah la..) lepas itu, kitorang kena buat C.A.S. macam ala2 community service + sports + clubs. and...aku kena kumpul C.A.S hours selama 60 jam per semester..(kat sini ada 4 semester jew..)

dah la tu kan..mesti bosan kan baca benda2 macam ni. tapi, memang senior plus super senior plus super2 senior kata dengan aku, "in IB, don't procrastinate your work!!" seriously, the 1st week aku masuk situ diorang dah stresskan ayat itu sampai aku bosan dengar ayat yang sama je..here's an example: kawan aku cerita dia tengok 1 video nih pasal budak IB (ni budak mat saleh la..) budak itu kata dia punyalah tension rasa macam nak bunuh diri tapi tak boleh coz busy sangat sampai takde masa nak bunuh diri..u get what i mean?? kalau tak, nevermind..;)

so, aku memang kena berusaha gila la study kat KMB nih..dah la budak2 kat sini pandai gila..lepas itu kalau aku tak lepas syarat IB final exam, aku takkan dapat fly pergi oversea..nauzubillah. bukannya dapat masuk KMB nih, kira dah confirm boleh pergi oversea tapi kena berusaha lagi kuat dari SPM yang dulu..

orait then..kena gerak. folio, research, tutorials, lab report tak siap lagi.. mampos2!! hik3. see u then?! jaa~~:)

2 comments:

ImaZahra said...

gaga, miss u la bella..

sheriesly x tipu..

i know u can do it.
bittaufiq wannajah;)

btw, jgn lupa, whatever n whenever it is,
jgn lupa bella ada DIA,
Rely on HIM, no matter what, come hell or high water.

mimie said...

belle! good luck there, and the vid is alreadyy 40% done! i do my best on it and hope you'll like it :D